plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalá cukrová poleva za 5 minút: Jednoduchý postup, vďaka ktorému vás zdobenie medovníčkov bude naozaj baviť!

Vyskúšajte túto nešľahanú jednoduchú polevu na medovníčky podľa postupu z youtube a zdobenie bude tento rok radosť.

Poleva sa nešľahá, len mieša a správnu konzistenciu dosiahnete pridávaním cukru.

V chladničke vydrží aj 3 – 4 dni bez toho, aby zmenila konzistenciu.

 

 

Potrebujeme:

1 vaječný bielok

180 – 200 g práškového cukru

trochu citrónovej šťavy

 

Postup:

Do misy si oddelíme vaječný bielok a postupne po častiach vidličkou primiešavame práškový cukor.

Hmotu netreba šľahať, len miešať, aby sa vám netvorili hrudky. 

 

 

Cukor pridávajte dovtedy, kým nie je poleva tej správnej konzistencie – čiže ani príliš tekutá, ani príliš hustá. 

Na záver pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a znovu dôkladne premiešajte.

Citrónová šťava dodáva poleve lepšiu chuť a konzervuje polevu pred pokazením.

 

 

Hotová poleva by mala z metličky alebo vidličky zľahka kvapkať, ale zároveň držať tvar. 

 

 

Teraz polevu naplníme do zdobiaceho vrecúška a môžeme začať zdobiť medovníčky.

Zvyšok polevy nezabudnite prikryť mikroténovým vreckom, aby nevyschla. 

 

 

Nespotrebovanú polevu odložte do chladničky, kde vydrží 3 – 4 dni. 

RADA č. 1: Ak vám bude poleva pri zdobení stekať, znamená to, že je príliš riedka. Naopak, ak sa vám bude trhať, tak je príliš hustá.

 

 

RADA č. 2: Ak potrebujete vyplniť súvislé plochy, pripravte si polevu trochu redšiu a po okrajoch ju môžete rozotrieť do ťažšie dostupných miest napríklad pomocou špajdle.

 

 

RADA č. 3: Ak zdobíte mriežku a nemáte ešte veľa skúseností, najskôr si vytvorte vodorovné línie, nechajte chvíľu zaschnúť a až potom tie zvislé.

Rada č. 4: Ak chcete vytvoriť farebné medovníčky, pridajte do polevy trochu potravinárskeho farbiva. 

 

 

Prajeme veľa šťastia!

Video návod s podrobným postupom zdobenia medovníčkov:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes