Vyskúšajte túto nešľahanú jednoduchú polevu na medovníčky podľa postupu z youtube a zdobenie bude tento rok radosť.
Poleva sa nešľahá, len mieša a správnu konzistenciu dosiahnete pridávaním cukru.
V chladničke vydrží aj 3 – 4 dni bez toho, aby zmenila konzistenciu.
Potrebujeme:
1 vaječný bielok
180 – 200 g práškového cukru
trochu citrónovej šťavy
Postup:
Do misy si oddelíme vaječný bielok a postupne po častiach vidličkou primiešavame práškový cukor.
Hmotu netreba šľahať, len miešať, aby sa vám netvorili hrudky.
Cukor pridávajte dovtedy, kým nie je poleva tej správnej konzistencie – čiže ani príliš tekutá, ani príliš hustá.
Na záver pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a znovu dôkladne premiešajte.
Citrónová šťava dodáva poleve lepšiu chuť a konzervuje polevu pred pokazením.
Hotová poleva by mala z metličky alebo vidličky zľahka kvapkať, ale zároveň držať tvar.
Teraz polevu naplníme do zdobiaceho vrecúška a môžeme začať zdobiť medovníčky.
Zvyšok polevy nezabudnite prikryť mikroténovým vreckom, aby nevyschla.
Nespotrebovanú polevu odložte do chladničky, kde vydrží 3 – 4 dni.
RADA č. 1: Ak vám bude poleva pri zdobení stekať, znamená to, že je príliš riedka. Naopak, ak sa vám bude trhať, tak je príliš hustá.
RADA č. 2: Ak potrebujete vyplniť súvislé plochy, pripravte si polevu trochu redšiu a po okrajoch ju môžete rozotrieť do ťažšie dostupných miest napríklad pomocou špajdle.
RADA č. 3: Ak zdobíte mriežku a nemáte ešte veľa skúseností, najskôr si vytvorte vodorovné línie, nechajte chvíľu zaschnúť a až potom tie zvislé.
Rada č. 4: Ak chcete vytvoriť farebné medovníčky, pridajte do polevy trochu potravinárskeho farbiva.
Prajeme veľa šťastia!
Video návod s podrobným postupom zdobenia medovníčkov: