TAJOMSTVO, ako pripraviť vždy dokonalú bielu ryžu najjednoduchším spôsobom: TU je recept!

2851 0

Ryža je obilnina, ktorá sa odpradávna konzumuje na celom svete. Ide zdroj cenných živín, vitamínov a v neposlednom rade ide o veľmi chutnú prílohu, či dokonca hlavné jedlo.

Ďalšou výhodou ryže je, že sa veľmi ľahko pripravuje a preto patrí medzi najobľúbenejšie a najjednoduchšie pripravené potraviny vôbec. My vám poradíme ideálny recept, s ktorým pripraviť najchutnejšiu ryžu a to najjednoduchším spôsobom.

Ako pripraviť dokonalú bielu ryžu najjednoduchším spôsobom

Potrebujeme:

2 1/2 šálky vody

1 lyžička soli

1 lyžica oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálka ryže

Postup:

Dva a pol šálky vody dajte do hrnca, do ktorého pridáte aj soľ a olej. Všetko dobre premiešajte, aby sa prísady prepojili.

Zapáľte oheň na sporáku a nechajte obsah zovrieť.

Následne pridajte ryžu a miešate. Nechajte povariť, kým nezistíte, že sa voda takmer odparila.

Následne hrniec prikryte a nechajte pomaly variť.

Nechajte variť 18 až 25 minút.

Pred vypnutím ohňa ešte raz premiešajte a hotovo !!! Vaša ryža bude dokonalá, dobre uvarená a vynikajúca.

Tipy, ktoré vám pomôžu, aby vaša ryža vyzerala krásne a bola vynikajúca:

 

Môžete dokoreniť a získať zakaždým inú výslednú chuť.

Pridajte korenie, ktoré obľubujete počas varenia, alebo môžete pridať rôzne bylinky. Exotický nádych získate pridaním kurkumy, kari či zázvoru.

Aby ste ryžu zbavili prebytočného škrobu a nečistôt z balenia, nezabudnite ju pred prípravou dobre prepláchnuť. V profesionálnych kuchyniach dokonca radia ryžu nechať namočiť do studenej vody už niekoľko hodín pred prípravou (minimálne nechajte máčať aspoň 30 minút).

Ak chcete, aby si ryža zachovala bielu farbu, pridajte pri varení aj lyžičku octu alebo citrónovú šťavu.

Ak sináhodou ryža stvrdne, stačí ju na opäť na pár minúť vložiť do vody a následne scediť.

Aby sa ryža nelepila, je nevyhnutné, aby ste ju už nemiešali, keď je už dovarená.

Aby sa ryža vydarila a bola vždy perfektná, musíte mať na pamäti, že platí pravidlo- na každú šálku ryže, musíte použiť 2 šálky vody.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár