Konečne som našla recept na dokonalú bábovkou: Dajte do cesta kyslú smotanu, je mäkučká a chutí božsky!

Žiadne vysušené cesto – táto bábovka je veľmi vláčna, jemná a vždy sa po nej len zapráši. Najlepší recept!

Potrebujeme:

5 vajec

180 g krupicového cukru

180 ml oleja

190 g kyslej smotany

310 g polohrubej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 prášok do pečiva

20 g kakaa

4 lyžice mlieka

1 bal. vanilkový puding

Postup:

Ak chcete mať cesto len jednej farby, kakao vynechajte.

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme olej. Do vaječnej hmoty zľahka vmiešame na striedačku múku zmiešanú s práškom, kyslú smotanu a mlieko.

Hladké cesto rozdelíme na tretiny. Do dvoch tretín vmiešame vanilkový puding, do jednej kakao.

Do vymastenej a múkou vysypanej formy striedavo plníme svetlé a tmavé cesto.

Pečieme na 160 stupňoch asi 45 minút.

Po upečení necháme krátko bábovku vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a pocukrujeme.