Žiadne vysušené cesto – táto bábovka je veľmi vláčna, jemná a vždy sa po nej len zapráši. Najlepší recept!
Potrebujeme:
5 vajec
180 g krupicového cukru
180 ml oleja
190 g kyslej smotany
310 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
20 g kakaa
4 lyžice mlieka
1 bal. vanilkový puding
Postup:
Ak chcete mať cesto len jednej farby, kakao vynechajte.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme olej. Do vaječnej hmoty zľahka vmiešame na striedačku múku zmiešanú s práškom, kyslú smotanu a mlieko.
Hladké cesto rozdelíme na tretiny. Do dvoch tretín vmiešame vanilkový puding, do jednej kakao.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy striedavo plníme svetlé a tmavé cesto.
Pečieme na 160 stupňoch asi 45 minút.
Po upečení necháme krátko bábovku vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a pocukrujeme.