Dokonalá ananásová torta: Ľahko sa pripravuje, je neuveriteľne svieža a chutná!

Orechové cesto, jemná vrstva jogurtového krému a lahodný ananás v chutnom želé robia z tejto torty absolútnu dobrotu. Tento jednoduchý recept z youtube budú milovať deti, aj dospelí!

Potrebujeme:

Na cesto:

150 g hladkej múky

150 g masla

100 g cukru

...

60 g orechov

1/2 ČL prášku do pečiva

Na krém:

500 g sladkého bieleho jogurtu

200 ml vody

40 g želatíny

Ostatné:

2 konzervy ananásu (každá 565 g)

mrazené brusnice na ozdobu

Postup:

1. Pripravte si cesto: vlašské orechy nakrájajte nožom na malé kúsky.

2. Preosiatu múku zmiešajte s práškom do pečiva, pridajte cukor, maslo nakrájané na kúsky a všetko vymixujte mixérom, kým nevznikne drobivé cesto.

3. Pridajte vajce a orechy. Pokračujte v miesení, kým nebude cesto homogénne a mäkké.

4. Spodok formy si vysteľte papierom na pečenie a vložte do nej cesto. Rovnomerne ho rozotrite.

5. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 – 30 minút.

6. Korpus nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho tenkým nožom oddeľte od formy a vyberte. Odstráňte z povrchu aj papier na pečenie.

7. Formu znovu poskladajte, umyte a vložte do nej pevnú fóliu, ktorá bude držať okraje.

8. Pripravte si krém a želé: želatínu rozpustite vo vode pri izbovej teplote a nechajte ju napučať asi 10 – 15 minút alebo podľa návodu na obale. Potom ju rozpustite na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli za stáleho miešania a dávajte pozor, aby sa nerozvarila (musí sa zahriať na 50 – 60 °C).

9. Ananásový kompót z konzervy sceďte a do šťavy izbovej teploty postupne za stáleho miešania pridajte rozpustenú želatínu.

10. Vložte jogurt do samostatnej misy a za stáleho miešania doňho zapracujte 250 ml ananásového kompótu zmiešaného so želatínou.

11. Orechový korpus vložte na dno pripravenej formy, na to nalejte jogurtový krém a rovnomerne rozotrite.

12. Formu odložte na 30 minút do chladu, aby jogurtová vrstva stuhla.

13. Nakrájajte konzervovaný ananás na kocky a rovnomerne ho rozložte na vrstvu jogurtu. Nalejte na jeho povrch zvyšný želatínový kompót a ešte trochu ho lyžičkou naaranžujte.

14. Na povrch koláča dajte trochu mrazených brusníc. Majú dekoratívnu úlohu.

15. Tortu dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby úplne stuhla.

16. Potom odstráňte okraj formy, aj s fóliou a opatrne preložte na tanier.

17. Po stuhnutí môžete podávať. Prajeme dobrú chuť!