Dochádzajú vám recepty z tekvice? Vyskúšajte fantastickú pomáznku z tekvice Hokkaidó

Vyskúšali ste už tekvicovú nátierku? Táto dobrota vás jednoducho dostane!

Tekvicová omáčka, prívarok alebo polievka. To sú najčastejšie recepty, ktoré poznáme v spojení s tekvicou Hokkaidó. Hoci sú všetky recepty bezpochyby vynikajúce, ten najlepší patrí do kategórie – studená kuchyňa. Ide o vynikajúcu krémovú nátierku, ktorú pripravíte jednoducho a jej chuť je taká vynikajúca, že sa vám dlho na stole rozhodne neohreje.

Potrebujeme:

1 ks tekvice Hokkaidó

1 strúčik cesnaku

1-2 lyžice kyslej smotany

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu najemno ansekaných byliniek – voliteľné

Postup:

Tekvicu umyjeme, vyberieme dužinu a nakrájame na kocky. Tekvicu nešúpeme.

Kúsky tekvice preložíme na pelch, pokvapkáme olejom (premiešame rukou, aby sa olej dostal na povrch každého kúska) a vložíme do vyhraitej rúry.

Vložíme do vyhriatej rúry (180-190 stupňov) a pečieme približne 15 minút (alebo kým tekvica nie je dostatočne mäkká).

Kúsky tekvice necháme chvíľu vychladnúť a preložíme do mixéra. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, ktorenie a rozmixujeme najemno. Potom vmiešame 1-2 lyžice kyslej smotany na zjemnenie.

Nakoniec môžeme do nátierky vmiešať čerstvé bylinky (petržlenovú vňať, kôpor…).

Podávame s hriankami alebo čerstvým pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom