plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dobrý koláč: Každý, kto ochutnal povedal, že chutí ako banániky v čokoláde – fantázia!

Koláčik, ktorý chutí ako banány v čokoláde - krém nemá chybu a samozrejme ani to ostatné! :-)

Koláčik, ktorý chutí ako banány v čokoláde – krém nemá chybu a samozrejme ani to ostatné! :-)

Potrebujeme:

4 vajcia

120 g krupicového cukru

160 g hladkej múky

1 lyžička prášku do pečiva

Banánový krém:

3/4 l mlieka

100-120 g práškového cukru (podľa sladkosti banánov)

250 g masla

2 a 1/2 sáčku vanilkového pudingu

2 zrelé banány (urobí výbornú chuť aj za banánovú pudingovú príchuť)

Čoko-poleva:

100 g čokolády

25 g stuženého tuku

2 lyžice oleja

Ďalej:

Citrónová šťava + voda

Maslové sušienky + rum, kávu alebo mlieko na namáčanie

Postup:

Ušľaháme vajcia s cukrom do peny a primiešame zľahka cez sito múku s práškom do pečiva. (Kto chce, tak najskôr tuhý sneh, do neho cukor + žĺtka a nakoniec opäť múku s práškom do pečiva). Pečieme na plechu vystlanom papierom 20x30cm (ak máte väčší plech, piškótu spravte z 1,5 dávky). Pečieme pri teplote cca 180 stupňov asi 10-15 min.

Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding. Necháme vychladiť na izbovú teplotu. Potom maslo trochu rozšľahaháme s cukrom a pridávame po častiach vychladnutý puding a šľaháme, až krém zbelie. Nakoniec pridáme rozmixované banány.

Vychladnuté cesto preložíme z papiera na pečenie (na ňom sa zle krája) a pokvapkáme citrónovou šťavou nariedenou vodou (asi 6 lyžičiek) a natrieme 1/2 krému. Namiesto citrónovej šťavy môžete cesto aj potrieť džemom, je to na vás. Na kém uložíme sušienky zľahka máčané alebo pokvapkané (rumom, mliekom, alebo kávou). Opäť krém a opäť sušienky. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

Medzitým si rozpustíme čokoládu tukom a olejom. Cukor do čoko-polevy nie je potreba. S touto polevou sa moc dobre pracuje, môžete ju nechať vychladiť a potom pomaly naliať na sušienky.

Pri krájaní rezov namočte vždy nôž do vody, poleva sa tak neláme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes