plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dobré fašírky na plechu: Zdravšie, chutnejšie a bez vyprážania!

Výborný obed raz-dva. Navyše s mrkvičkou a vajíčkom uprostred. Šťavnatejšie, zdravšie a chutia jedna báseň!

Výborný obed raz-dva.

 

 

Navyše s mrkvičkou a vajíčkom uprostred.

Šťavnatejšie, zdravšie a chutia jedna báseň!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa

200 g staršieho chlebíka bez kôrky

200 ml mlieka

2 vajcia – rozmiešané

 

 

1 veľkú cibuľku

300-400 g mrkvy

2,5 lyžičky soli (prípadne podľa chuti)

Mleté čierne korenie

Masť alebo olej na vymastenie formy

Ďalej budeme potrebovať:

Vajcia

Postup:

Mrkvu očistíme a nastrúhame.

 

 

Chlebík nakrájame na kúsky, alebo natrháme a zalejeme mliekom.

Rozmiešame na kašu, prípadne zomelieme v mlynšeku na mäso (zároveń ho tak očistíme od mäsa, ak sme si ho mleli sami doma).

Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja orestujeme dozlatista.

 

 

Pridáme aj mrkvu a spolu krátko restujeme.

Potom všetky prísady (aj chlebík, ktorý sme si trochu vymačkali z mlieka), zmiešame s mletým mäsom (cibuľovo-mrkvovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a až potom vmiešame do mäsa).

Vymiešame jednotnú zmes, ktorú dochutíme soľou a korením.

 

 

Zo zmesi tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré prekladáme na pelch a v strede vyformujeme otvor.

Do každého otvoru rozpijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov.

 

 

Pečieme asi 40-45 minút.

Posledných 10 minút pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 220 stupňov.

Necháme zapiecť dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes