Vynikajúce Dobošove rezy podľa pani Renáty. Sú naozaj nesmierne jemné a krémové – pomer cesta a krému je absolútne dokonalý, ani jedného nie je príliš veľa a výsledný zákusok je fantastický!
Potrebujeme:
750 g hladkej múky
250 g práškového cukru
1 prášok do pečiva
2 vajíčka
120 g hery alebo masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 ml mlieka
Krém:
2 pudingové prášky Zlaté klasy
1L mlieka
6 lyžíc cukru
80 g kakaa
1 vanilínový cukor
100 g polohrubej múky
1 a 1/2 hery alebo masla
Poznámka: hoci je v recepte uvedená hera, ja používam maslo :-)
Postup:
Cesto:
Z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 5 rovnakých častí – cesto môžete pokojne rozdeliť aj na 6 častí, bude vyšší, a môžete ho piecť na menšom plechu.
Upečieme na väčšom nízkom plechu (môžeme piecť aj na obrátenom plechu) – cesto má byť pekné biele, nie ružové. Piekla som pri 180 stupňoch 6 minút.
Krém:
Z mlieka, cukru, zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém.
Do vychladnutého postupne vmiešavame jeden a pol hery (masla) a nakoniec kakao.
Môžme pridať aj rum, ja ho dávam stále, krému to dodá nový šmrnc.
Pláty plníme krémom 4 krát, vrchný plát nenatierame.
Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy. Je fakt perfektný.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)