Legendárne DOBOŠOVÉ rezy ako z cukrárne: Na Vianoce u nás nemôžu chýbať a TU je recept!

Vynikajúce Dobošove rezy podľa pani Renáty. Sú naozaj nesmierne jemné a krémové – pomer cesta a krému je absolútne dokonalý, ani jedného nie je príliš veľa a výsledný zákusok je fantastický!

Potrebujeme:

750 g hladkej múky

250 g práškového cukru

1 prášok do pečiva

2 vajíčka

120 g hery alebo masla

150 ml mlieka

Krém:

2 pudingové prášky Zlaté klasy

1L mlieka

6 lyžíc cukru

80 g kakaa

1 vanilínový cukor

100 g polohrubej múky

1 a 1/2 hery alebo masla

Poznámka: hoci je v recepte uvedená hera, ja používam maslo :-)

Postup:

Cesto:

Z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 5 rovnakých častí – cesto môžete pokojne rozdeliť aj na 6 častí, bude vyšší, a môžete ho piecť na menšom plechu.

Upečieme na väčšom nízkom plechu (môžeme piecť aj na obrátenom plechu) – cesto má byť pekné biele, nie ružové. Piekla som pri 180 stupňoch 6 minút.

Krém:

Z mlieka, cukru, zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém.

Do vychladnutého postupne vmiešavame jeden a pol hery (masla) a nakoniec kakao.

Môžme pridať aj rum, ja ho dávam stále,  krému to dodá nový šmrnc.

Pláty plníme krémom 4 krát, vrchný plát nenatierame.

Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy. Je fakt perfektný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie