Krémová omáčka na cestoviny, do ktorej nejde ani kvapka smotany, maslo a ani múka: Výborná a nepriberiete z nej ani gram!

Ak obľubujte krémové smotanové omáčky, ale snažíte sa  schudnúť nejaké to kilo, prípadne chcete žiť zdravšie, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte lahodnú omáčku, ktorá má úžasne krémovú konzistenciu aj bez smotany, masla či pridanej múky. Hodí sa na cestoviny, k mäsku alebo k celozrnnému pečivu.

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu – stredne veľkú

1 hlávku cesnaku

½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu

½ šálky zeleninového vývaru

Podľa chuti – soľ a korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Z cesnaku odrežeme vrchnú časť, vložíme do alobalu, polejeme olivovým olejom a zabalíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200 stupňov na 20 minút. Potom z cesnaku vyberieme strúčiky.

Karfiol rozdelíme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody a uvaríme domäkka. Karfiol potom vložíme do mixéra, pridáme parmezán, cesnak a ½ šálky vývaru. Rozmixujeme dohladka.

Omáčku môžeme podávať okamžite, alebo skladuje v chladničke v uzatvárateľnej nádobe.