plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do múky som zamiešal majonézu: Skúste to a budete prekvapení!

V prípadne tejto našej lahôdky môžete využiť svoju kreativitu a pripraviť si plnku podľa vlastnej chuti.

Zmiešajte majonézu s múkou a uvidíte, aké nevšedné cesto vám vznikne.

 

 

Skvelý recept na úžasný slaný koláč z youtube kanála Amo Receitas.

Toto krehké cesto používam aj na tartaletky, je vynikajúce a treba naň len dve prísady.

Potrebujeme:

Na krehké cesto:

2,5 šálky hladkej múky (250 g)

1 šálku majonézy (200 g)

 

 

Na plnku:

400 g údenej klobásy

1,5 šálky konzervovanej kukurice (170 g)

1/2 šálky nakrájaných olív (50 g)

1 paradajku (150 g)

Na polevu:

 

 

3 vajcia

1,5 šálky smotany na varenie (300 g)

mozzarellu podľa chuti

Objem pohára: 200 ml

Postup:

Do malej formy nasypeme múku.

Pridáme majonézu a rukou dobre premiešame.

 

 

Rukou vymiesime cesto.

Do hlbokej misy pridáme nastrúhanú klobásu.

 

 

Pridáme kukuricu a nakrájané olivy.

Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú paradajku zbavenú jadierok.

 

 

Všetko spolu zmiešame.

Do samostatnej misky pridáme vajcia a metličkou ich rozšľaháme.

 

 

Potom nalejeme smotanu a dobre premiešame.

Do formy vložíme cesto a roztiahneme ho po celej ploche a stranách.

 

 

Pridáme zmes z klobásy a zeleniny a rovnomerne ju rozložíme.

Nalejeme smotanovú zmes.

 

 

Nakoniec posypeme vrch nastrúhanou mozzarellou.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 190°C a pečieme 45 minút.

 

 

Z koláča odstránime formu a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes