Do kuracích pŕs urobila niekoľko zárezov. Táto jednoduchá úprava posunie obyčajné jedlo na celkom novú úroveň!

Perfektný tip, ako pripraviť kuracie prsia jednoducho a pritom chutnejšie, ako kedykoľvek predtým! :-)

Máte už dosť klasických receptov z kuracieho mäsa? Prinášame vám skvelý recept na prípravu kuracie mäsa, pochádzajúci zo Švédska a pôvodne sa robí zo zemiakov alebo jabĺk. Jeho podstatou je vnesenie nových chutí do jednej potraviny, vďaka čomu sa z obyčajného jedla stane doslova gurmánsky zážitok. Vyskúšajte plnené kuracie prsia Hasselback, ktoré môžete naplniť prísadami podľa svojej chuti. My vám dnes ukážeme vynikajúcu verziu so syrom a špenátom.

Potrebujeme:

1 lyžicu olivového oleja

1 a ½ šálky čerstvého špenátu

¼ šálkymäkkého syra (riccota, tvaroh, alebo bryndze)

1/8 šálky strúhaného syra

Sladkú apapriku

...

Soľ a korenie

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov. Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom špenát 3-5 minút. Potom primiešame syr a necháme na panvici ešte 30 sekúnd. Potom zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Kuracie prsia umyjeme a na povrchu urobíme ostrým nožom hlbšie zárezy (vzdialené asi 1 cm od seba). Do zárezov potom navrstvíme zmes špenátu a riccoty. Potom posypeme korením, soľou a posypeme syrom. Nakoniec posypeme paprikou.

chicken breast

Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 minút, kým mäso nepustí šťavu a nebude dostatočne upečené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: diycraftproject