plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pri príprave fašírok už do mletého mäsa NEPRIDÁVAJTE PEČIVO: Toto je 100-krát lepšie!

Každé jedlo je dobrou príležitosťou, aby sme dodali telu hodnotné živiny.

 

 

Vďaka tejto jednoduchej zmene budú vaše fašírky obohatené o vlákninu a budú chutiť ešte lepšie.

Stačí vymeniť pečivo, ktoré do nich pridávame, za túto jednu ingredienciu. 

 

 

Stavte na odporúčanie portálu smakosze a vyskúšajte túto malú zmenu, keď budete najbližšie pripravovať fašírky. 

Vymeňte pečivo za ovsené vločky a budete milo prekvapení.

 

 

Vďaka tejto úprave bude pokrm nielen zdravší, ale aj neskutočne chutný.

Ovsené vločky sú jednou z najvýživnejších potravín a okrem vlákniny sú bohaté aj na vitamíny a minerály.

Vďaka tomu je ich pridávanie do fašírok skutočne majstrovským nápadom.

 

 

Vďaka horčíku v ňom obsiahnutému ovsené vločky podporujú koncentráciu a pamäť.

Ich konzumácia má pozitívny vplyv aj na imunitný systém organizmu.

Stojí za zmienku, že ovsené vločky spracované v čistých podmienkach sú bezlepkovým produktom.

 

 

Teraz môžete celé ich bohatstvo uzavrieť do šťavnatých fašírok z mletého mäsa.

Recept na zdravé a chutné fašírky s prídavkom ovsených vločiek

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového pliecka

3 – 4 polievkové lyžice jemných ovsených vločiek

1/2 šálky teplej prevarenej vody

1 cibuľu

1 vajce

soľ

čierne mleté korenie

1 – 2 strúčiky cesnaku

olej na vyprážanie

voliteľné: petržlenová vňať

Postup:

 

 

K ovseným vločkám na fašírky nalejeme 1/2 šálky teplej prevarenej vody.

Necháme ich stáť 20 – 30 minút, aby zmäkli a napučali.

Po uplynutí tejto doby scedíme vločky od prebytočnej tekutiny.

 

 

Ošúpeme si cibuľu a nakrájame ju nadrobno. 

Následne ju orestujeme na panvici na dobre rozohriatom oleji.

Potom odstavíme a necháme pár minút stáť, aby vychladla.

Mleté mäso preložíme do misky, pridáme vajíčko, dochutíme soľou a korením.

 

 

Do masy pridáme aj orestovanú cibuľku a zmäknuté ovsené vločky.

Pridáme prelisovaný cesnak a môžeme pridať aj nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. 

Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.

 

 

Z mletého mäsa vytvarujeme fašírky a opečieme ich z oboch strán dozlatista na dobre rozohriatom oleji.

Bravčové fašírky by mali byť zvonka chrumkavé a vo vnútri šťavnaté.

 

 

Podávajte s obľúbenou prílohou, prípadne zeleninovým šalátom.

Takto pripravené fašírky určite ulahodia celej rodine.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes