Dnes som upiekol obľúbené, jemné medové perníky mojich detí: Neodolateľná pochúťka!

Pripravte si doma úžasné perníky podľa nášho jednoduchého receptu.

Zaručene to budú najlepšie a najchutnejšie perníky, aké ste kedy jedli.

 

 

Jednoduchý recept z portálu kozossegireceptek na lahodné domáce medové perníky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

25 dkg medu

30 dkg kryštálového cukru

5 dkg tuku

3 žĺtky

1 vajce

1 dkg škorice

mleté klinčeky

2 dkg prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny

2,5 dcl mlieka

1 kg hladkej múky

Na glazúru:

2 bielky

20 dkg práškového cukru

šťavu z 1/2 citróna

Postup:

 

 

Všetky ingrediencie v miske poriadne premiešame vareškou.

Pridáme mlieko a múku.

 

 

Premiešame.

Necháme odležať do druhého dňa.

Cesto vymiesime rukami.

A  vyvaľkáme na hrúbku malíčka.

 

 

Potom cesto povykrajujeme pomocou vykrajovačky (3,5 cm).

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200-220°C.

 

 

Závisí od vlastností rúry, ale perníky sa upečú dosť rýchlo.

Treba dávať pozor, aby sa nepripálili.

 

 

V miske vyšľaháme citrónovú šťavu na penu.

Potom spolu vymiešame citrónovú penu, bielky a cukor.

 

 

Polevu rozotrieme štetcom na horúce perníky.

Tip redakcie: med odvážime nasledovne:

zohrejeme ho, nalejeme do misky, ktorú postavíme na váhu.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay