Pripravte si doma úžasné perníky podľa nášho jednoduchého receptu.
Zaručene to budú najlepšie a najchutnejšie perníky, aké ste kedy jedli.
Jednoduchý recept z portálu kozossegireceptek na lahodné domáce medové perníky.
Potrebujeme:
25 dkg medu
30 dkg kryštálového cukru
5 dkg tuku
3 žĺtky
1 vajce
1 dkg škorice
mleté klinčeky
2 dkg prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny
2,5 dcl mlieka
1 kg hladkej múky
Na glazúru:
2 bielky
20 dkg práškového cukru
šťavu z 1/2 citróna
Postup:
Všetky ingrediencie v miske poriadne premiešame vareškou.
Pridáme mlieko a múku.
Premiešame.
Necháme odležať do druhého dňa.
Cesto vymiesime rukami.
A vyvaľkáme na hrúbku malíčka.
Potom cesto povykrajujeme pomocou vykrajovačky (3,5 cm).
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200-220°C.
Závisí od vlastností rúry, ale perníky sa upečú dosť rýchlo.
Treba dávať pozor, aby sa nepripálili.
V miske vyšľaháme citrónovú šťavu na penu.
Potom spolu vymiešame citrónovú penu, bielky a cukor.
Polevu rozotrieme štetcom na horúce perníky.
Tip redakcie: med odvážime nasledovne:
zohrejeme ho, nalejeme do misky, ktorú postavíme na váhu.
Prajeme Vám dobrú chuť!