plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dlho hľadaný recept na najlepšie palacinky od babičky Aničky!

Dlho som hľadala a napokon sa mi podarilo objaviť recept, podľa ktorého pripravovala palacinky naša babička. Rada sa oň podelím aj s vami! :-)

Dlho som hľadala a napokon sa mi podarilo objaviť recept, podľa ktorého pripravovala palacinky naša babička.

 

 

Myslím, že tajnou prísadou, vďaka ktorým boli palacinky také vynikajúce je minerálka.

Chutia výborne a iné recepty odvtedy už nepoužívam.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

2 vajcia

300 ml mlieka

200 ml perlivej minerálky

Štipku soli

¾ dl oleja

Ďalej:

 

 

Džem

Nutella

Šľahačka

Čerstvé ovocie

Postup:

Všetky prísady vymiešame do jednotného hladkého cesta bez hrudiek.

 

 

Postupujeme nasledovne:

Do misky nalejeme mlieko a olej.

Nalejeme minerálku.

Pridáme vajcia a vymiešame.

 

 

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.

Nezabudnite aj na špetku soli, ktorá podporí sladkosť cesta.

Vymiešame jednotné cesto bez hrudiek.

 

 

Necháme takto 20 minút odpočívať, aby lepok dostatočne zmäkol.

Panvicu pred pečením prvej palacinky potrieme trochou oleja.

Potom to už nie je potrebné.

 

 

Cesto dávkujeme tak, aby boli palacinky čo najtenšie.

Ak pripravujeme nasladko, do cesta môžeme pridať cukor.

 

 

Podávame s náplňou podľa chuti.

Podávame s náplňou podľa chuti! :-)

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes