Dlho som hľadala a napokon sa mi podarilo objaviť recept, podľa ktorého pripravovala palacinky naša babička.
Myslím, že tajnou prísadou, vďaka ktorým boli palacinky také vynikajúce je minerálka.
Chutia výborne a iné recepty odvtedy už nepoužívam.
Potrebujeme:
200 g hladkej múky
2 vajcia
300 ml mlieka
200 ml perlivej minerálky
Štipku soli
¾ dl oleja
Ďalej:
Džem
Nutella
Šľahačka
Čerstvé ovocie
Postup:
Všetky prísady vymiešame do jednotného hladkého cesta bez hrudiek.
Postupujeme nasledovne:
Do misky nalejeme mlieko a olej.
Nalejeme minerálku.
Pridáme vajcia a vymiešame.
Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.
Nezabudnite aj na špetku soli, ktorá podporí sladkosť cesta.
Vymiešame jednotné cesto bez hrudiek.
Necháme takto 20 minút odpočívať, aby lepok dostatočne zmäkol.
Panvicu pred pečením prvej palacinky potrieme trochou oleja.
Potom to už nie je potrebné.
Cesto dávkujeme tak, aby boli palacinky čo najtenšie.
Ak pripravujeme nasladko, do cesta môžeme pridať cukor.
Podávame s náplňou podľa chuti.
Podávame s náplňou podľa chuti! :-)