Diétny krémeš bez cukru: Je vynikajúci a nemusíte sa báť, že z neho priberiete!

Diétny krémeš úplne bez cukru. Vyskúšajte, z tejto dobroty nepriberiete!

Tento krémeš je jednoduchý, veľmi chutný a môžete ho urobiť v dvoch verziách – buď ľahšiu verziu bez cukru, alebo celkom diétny aj s diétnym cestom. Ja mám odskúšané obe a s oboma som veľmi spokojná. Rozdiel je len v tom, že v prvom prípade som použila obyčajné lístkové cesto, keďže som ho už mala rozmrazené. Druhá verzia z diétneho cesta z presnidávky.

Potrebujeme:

Lístkové cesto

alebo

Vlastné fit cesto:

1 hrnček hladkej špaldovej múky

Štipka škorice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice medu

5 lyžíc mlieka

3 lyžice domáceho jablkového pyré alebo aj kupovanej jablkovej presnidávky

Na krém:

900 ml mlieka

3 ks vanilkového pudingového prášku

4 lyžice medu

3-4 lyžice hustého bieleho jogurtu

Krém:

250 g jemného tvarohu

cca 200 g bieleho jogurtu (dávala som od oka)

2 lyžice medu (alebo podľa toho, ako sladíte)

1 želatínový stužovač za studena

Postup:

Ak sa rozhodnete piecť z lístkového cesta, tak si jednoducho vyvaľkáte dva pláty cesta na plech s rozmermi 25×25 cm. Oba pláty pečieme zvlášť na plechu vystlanom papierom, pred pečením ich popicháme vidličkou. Každé cesto pečieme dozlatista v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 10-15 minút. Potom pláty necháme vychladnúť.

Ak sa rozhodnete robiť vlastné cesto, postup je nasledovný. Všetky suroviny na fit cesto jednoducho zmiešame v miske – mala by nám vzniknúť jednotná hmota. Plech na pečenie rovnakých rozmerov – mal by mať vyššie steny, vystelieme papierom. Hmotu – alebo cesto, ktoré nám vzniklo natlačíme rovnomerne na dno formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 stupňoch asi 25 minút.

Pripravíme si puding – z mlieka a pudingových práškov. Potom do pudingu vmiešame med a keď vychladne, primiešame puding. Puding navrstvíme na vychladnutý korpus.

V miske si zmiešame tvaroh s jogurtom a sladidlom, nakoniec pridáme aj želatínový stužovač (podľa návodu). Tvarohový krém navrstvíme na pudingovú vrstvu a dáme stuhnúť do chladničky.

Ak sme pracovali s lístkovým cestom tak postupujeme rovnako, akurát dáme plát lístkového cesta aj na vrch. Na obrázku krémeš z formy s odnímateľnými bokmi.

Nakoniec môžete poprášiť kokosovým cukrom.

Prajem vám dobrú chuť! :-)