plny-hrniec_transparent_negativ.png

Diétny jahodový cheesecake BEZ múky: Pripraviť si ho budete môcť aj každý deň!

Vynikajúci recept na letný cheesecake bez múky, s minimálnym obsahom kalórii.

Tento dezert môžete bez výčitiek podávať aj svojim blízkym, ktorí si strážia líniu.

 

 

Tento dezert si určite zamilujete.

Potrebujeme:

Korpus: 15 PL musli – (ľubovoľné – v recepte je použité emco musli s jahodami a mandľami)

2 PL rozpusteného masla

1 PL hnedého cukru

Na plnku:

4 balenia jemného tvarohu alebo ricotty ( dokopy 1kg)

10 PL sušeného mlieka

1 balíček vanilkového cukru

1 PL vanilkovej esencie

balíček čírej  želatíny

Jahodové želé:

 

 

300g mrazených jahôd

2 PL hnedého cukru

balíček čírej želatíny

Postup:

Najprv si pripravíme korpus.

Rúru vyhrejeme na 180°C.

 

 

Musli rozmixujeme v mixéri najemno a vysypeme do misky.

Pridáme 1 PL hnedého cukru, rozpustené maslo a 1 PL tvarohu alebo ricotty.

Všetko spolu zamiešame, aby sa to dobre spojilo.

 

 

Formu na cheescake potrieme maslom a na dno natlačíme musli drť.

Dáme do rúry zapiecť na 10 minút.

Teraz si pripravíme plnku.

 

 

Vo veľkej mise zmiešame tvaroh alebo ricottu, sušené mlieko, vanilkový cukor a vanilkovú esenciu.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.

A zamiešame do hmoty.

 

 

Tú vylejeme na upečený vychladnutý korpus.

Nakoniec pripravíme jahodové želé.

Rozmrazené jahody prekrojíme na polovice, dáme do misky a posypeme hnedým cukrom.

 

 

elatínu pripravíme podľa návodu.

Na tvarohovú hmotu naukladáme jahody aj so šťavou, ktorú vďaka cukru pustili a zalejeme želatínou.

Cheesecake uložíme do chladničky.

Necháme stuhnúť na také 3 hodinky.

 

 

Podľa receptu vyjde z uvedenej dávky 8 porcií.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes