Vynikajúci dezert skoro bez kalórií – osvieži a navyše je aj zdravý a každý si na ňom pochutná.
Dezert chutí aj deťom a podľa tohoto jednoduchého receptu ho hravo zvládnete.
Tento výborný dezert sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Tvaroh – 600 g (môžete vziať akýkoľvek obsah tuku, ja mám nízky obsah tuku)
Vajec – 2 ks
Med – 100 g (dezert nie je veľmi sladký, môže sa zvýšiť na 150-200 g)
Vanilku – na špičku noža
Škrob kukuričný – 40 g
Mlieko – 500 g (do krému)
100 g (na želatínu)
Želatína v prášku – 18 až 20 g
Postup:
Zalejte želatínu studeným mliekom a nechajte napučať.
Vajcia vymiešajte so škrobom a trochou mlieka.
Keď je hmota úplne homogénna, pridajte zvyšné množstvo mlieka (celkom 500 g mlieka).
Varte na miernom ohni za stáleho miešania.
Keď sa objavia prvé vriace bubliny, varte krém po dobu 30-60 sekúnd.
Zložte z plameňa.
Napučanú želatínu zahrejte na teplotu asi 60 stupňov.
V žiadnom prípade ju nevarte, inak stratí svoje vlastnosti.
Tvaroh rozmixujte v mixéri.
Pridajte smotanu a želatínu, miešajte spolu, až kým nebude zmes úplne homogénna.
Nalejte do formy, prikryte fóliou.
Dajte do chladničky na 6-8 hodín, kým úplne neztuhne.
Hotový dezert dozdobte podľa svojich predstáv.
Ja som použila strúhanú čokoládu a domáci mätový sirup.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: