Vynikajúci dezert skoro bez kalórií – osvieži a navyše je aj zdravý a každý si na ňom pochutná.

Dezert chutí aj deťom a podľa tohoto jednoduchého receptu ho hravo zvládnete.

Tento výborný dezert sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Tvaroh – 600 g (môžete vziať akýkoľvek obsah tuku, ja mám nízky obsah tuku)

Vajec – 2 ks

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Med – 100 g (dezert nie je veľmi sladký, môže sa zvýšiť na 150-200 g)

Vanilku – na špičku noža

Škrob kukuričný – 40 g

Mlieko – 500 g (do krému)

100 g (na želatínu)

Želatína v prášku – 18 až 20 g

Postup:

Zalejte želatínu studeným mliekom a nechajte napučať.

Vajcia vymiešajte so škrobom a trochou mlieka.

Keď je  hmota úplne homogénna, pridajte zvyšné množstvo mlieka (celkom 500 g mlieka).

Varte na miernom ohni za stáleho miešania.

Keď sa objavia prvé vriace bubliny, varte krém po dobu 30-60 sekúnd.

Zložte z plameňa.

Napučanú želatínu zahrejte na teplotu asi 60 stupňov.

V žiadnom prípade ju nevarte, inak stratí svoje vlastnosti.

Tvaroh rozmixujte v mixéri.

Pridajte smotanu a želatínu, miešajte spolu, až kým nebude zmes úplne homogénna.

Nalejte do formy, prikryte fóliou.

Dajte do chladničky na 6-8 hodín, kým úplne neztuhne.

Hotový dezert dozdobte podľa svojich predstáv.

Ja som použila strúhanú čokoládu a domáci mätový sirup.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár