Ak nemáte ochutené jogurty, pokojne urobte len z bieleho jogurtu, do ktorého si rozpustíte čokoládu a vanilkovú esenciu. :-)
Príprava 20 minút + chladenie
Potrebujeme:
20 gramov želatíny v prášku
300 ml mlieka
125 g nasekanej horkej čokolády (70% kakaa)
200 ml nízkotučného čokoládového jogurtu
2 lyžice tekutého medu
1 lyžička vanilkovej esencie
200 ml nízkotučného vanilkového jogurtu
Príprava peny:
Želatínu necháme napučať v studenom mlieku a potom zahrievaním rozpustíme. Horkú čokoládu rozpustíme v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli. Obe hmoty necháme mierne vychladnúť.
Do kuchynského robota vložíme čokoládový jogurt, polovicu medu, roztavenú čokoládu a polovicu želatíny. Vymiešame do hladkej, penovej hmoty.
Umiestnite 4 šálky na plech na pečenie, mierne nakloňte na jeden okraj, aby boli poháre naklonené.
Nalejte čokoládovú zmes a takto uložené vložte umiestnite do chladničky po dobu 25-30 minút, až kým nebude hmota celkom hustá. Môžete dať aj do mrazničky, bude to rýchlejšie.
Zmiešajte vanilkový jogurt, zostávajúci med, vanilkovú esenciu a zvyšnú želatínu v kuchynskom robote na hladkú penovú hmotu. Nalejte do rovnakých pohárov, umiestnite ich rovnomerne a uchovávajte v chladničke 2-3 hodiny, kým krém celkom nestuhne.
zdroj: kulinar.biz