plny-hrniec_transparent_negativ.png

Diabolská krkovička na plechu – zaručene vydarená: Toto je neskutočne dobré papanie pre celú rodinu, mäsko ako masielko!

Perfektný obed, alebo večera. Túto dobrôtku máte pripravenú za 10 minút, o všetko ostatné sa postará rúra. Krkovička je mäkučká a šťavnatá, doslova sa rozpadá na jazyku.

Potrebujeme:

8 plátky bravčovej krkovičky

10-12 strúčikov cesnaku

soľ

2 veľké cibule

Na marinádu:

4 PL oleja,

4 PL sójovej omáčky

10 PL pikantného kečupu

1 PL medu

1 PL sladkej mletej papriky

1 kl čierneho korenia

Postup:

Krkovičku nakrájame na plátky, zľahka naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom a pokladáme na vymastený pekáč. Nakrájame cibuľu a zakryjme s ňou mäsko. Zo sójovej omáčky, kečupu, medu  a ostatných surovín pripravíme marinádu – stačí len zmiešať. Marinádu vylejeme na pripravené mäso s cibuľou a dáme upiecť do rúry cca 1 hod – 1,5 hod pri 180 stupňov. Po upečení máme hotovú výbornú šťavnatú krkovičku, ktorá sa rozpadá na jazyku zo super omáčkou.

Najlepšie recepty na dnes