plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rozšľahajte karamel: Výsledok vás prekvapí!

Úžasný a chutný recept na karamelový dezert, ktorý máte hotový za pár minút a za pár sekúnd skonzumovaný.

 

 

Pripravte sa na to, že po vyskúšaní ho budete pripravovať čoraz častejšie.

Nenáročný recept na neodolateľné domáce karamelové bonbóny z youtube kanála Nigarin nefis mutfagi.

Potrebujeme:

250 g kryštálového cukru

65 g masla

200 ml smotany na šľahanie

120 g mliečnej čokolády

 

Postup:

Panvicu položíme na sporák.

Pridáme cukor.

Panvicu občas potrasieme a cukor roztopíme bez miešania na strednom ohni.

 

 

Keď sa cukor začne topiť, začneme miešať.

Do karamelu pridáme maslo.

Miešame, kým sa neroztopí a zmes nezhustne.

 

 

Nalejeme smotanu.

Miešame, kým sa cukor opäť neroztopí.

Keď je cukor úplne rozpustený, odstránime panvicu zo sporáku.

 

 

Karamel prelejeme do sklenenej misy.

Dáme vychladnúť na 15 minút do chladničky.

Vychladnutý karamel mixérom šľaháme 5-6 minút.

 

 

Potom karamel vložíme na 15 minút do chladničky.

Vychladnutý karamel šľaháme, kým nedosiahne konzistenciu krému.

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Do misky nalámeme čokoládu.

Roztopíme ju v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.

Čokoládu nanesieme do silikónovej formy v dvoch vrstvách.

 

 

Prvú vrstvu čokolády rozotrieme po okrajoch formy (viď video).

Potom formu vložíme do mrazničky.

Po vybratí z mrazničky silikónovou metličkou nanesieme druhú vrstvu.

 

 

Opäť zamrazíme.

Formu vyberieme z mrazničky.

Do otvorov nanesieme karamelový krém.

 

 

 

Nakoniec pridáme čokoládu.

Formu vložíme do chladničky, kým čokoláda nestuhne.

Po stuhnutí vyberieme dezert z chladničky a vrch ozdobíme zvyšnou čokoládou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/_XOI76WGruw

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes