plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte doma mandarínky, dajte ich DO MIXÉRA a pridajte tieto prísady: Za týmto nápadom sa všetci doma idú zblázniť!

Vynikajúci dvojfarebný dezert z mandariniek, ktorý robím v zime vždy, keď ich mám doma. Je to vynikajúce a veľmi osviežujúce a chutné.

Vynikajúci dvojfarebný dezert z mandariniek podľa youtube, ktorý robím v zime vždy, keď ich mám doma. Je to vynikajúce a veľmi osviežujúce a chutné.

Potrebujeme:

Ovocná vrstva:

Mandarínky 700 g

Želatína 10 g

Cukor 2 lyžice

Mliečna vrstva:

Mlieko 500 ml

Cukor 2,5 lyžice

Vanilkový cukor 5 g

Želatína 10 g

Krémový syr 125 g

Postup:

10 g želatíny si necháme napučať v studenej vode.

Mandarínky očistíme a dáme do mixéra.

Rozmixovanú zmes dáme na plameň pridáme cukor a privedieme do varu. Potom zložíme z plameňa, pridáme želatínu a rozmiešame (želatína sa nesmie variť).

Nalejeme do pohárov, ktoré uložíme našikmo a necháme stuhnúť v chladničke.

Na mliečnu vrstvu si necháme želatínu napučať v troche studeného mlieka. Zvyšné mlieko dáme prevariť na plameň s oboma cukrami. Zložíme z plameňa a pridáme napučanú želatínu, ktorú rozmiešame.

Do horúcej zmesi pridáme aj mascarpone a rozmiešame.

Nalejeme na stuhnutú mandarínkovú zmes a necháme stuhnúť.

Dozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes