Vynikajúci dvojfarebný dezert z mandariniek podľa youtube, ktorý robím v zime vždy, keď ich mám doma. Je to vynikajúce a veľmi osviežujúce a chutné.
Potrebujeme:
Ovocná vrstva:
Mandarínky 700 g
Želatína 10 g
Cukor 2 lyžice
Mliečna vrstva:
Mlieko 500 ml
Cukor 2,5 lyžice
Vanilkový cukor 5 g
Želatína 10 g
Krémový syr 125 g
Postup:
10 g želatíny si necháme napučať v studenej vode.
Mandarínky očistíme a dáme do mixéra.
Rozmixovanú zmes dáme na plameň pridáme cukor a privedieme do varu. Potom zložíme z plameňa, pridáme želatínu a rozmiešame (želatína sa nesmie variť).
Nalejeme do pohárov, ktoré uložíme našikmo a necháme stuhnúť v chladničke.
Na mliečnu vrstvu si necháme želatínu napučať v troche studeného mlieka. Zvyšné mlieko dáme prevariť na plameň s oboma cukrami. Zložíme z plameňa a pridáme napučanú želatínu, ktorú rozmiešame.
Do horúcej zmesi pridáme aj mascarpone a rozmiešame.
Nalejeme na stuhnutú mandarínkovú zmes a necháme stuhnúť.
Dozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)