plny-hrniec_transparent_negativ.png

Beriem obyčajné lístkové cesto, čokoládu a za 15 minút robím dezert, ktorý tromfne aj veterník: Každý chce tento recept!

Úžasný nápad na rýchly a vynikajúci dezert z lístkového cesta.

Viete ho pripraviť za 10 minút a chutí naozaj fantasticky.

 

 

Prinášame vám dva výborné tipy na dezert, ktorý tromfne aj zložité veterníky.

Našli sme ho na kanáli Cucina con Paolina – Ricette facili e veloci.

Potrebujeme:

2 bal. rozvaľkaného lístkového cesta

1 bal. čokolády

Najemno nasekané orechy

Jemný tvaroh

Marmeládu podľa vlastnej chuti

Žĺtok

Lyžička cukru

Cukor na posypanie

Postup:

Lístkové cesto rozložíme.

 

 

Čokoládu nakrájame na jednotlivé štvorčeky.

Uložíme vedľa seba na jednu polovicu lístkového cesta.

 

 

Na čokoládu nasypeme nasekané orechy.

Potom cez čokoládu preložíme druhú časť cesta.

Okraje cesta zatlačíme prstami.

 

 

Zatlačíme aj cesto medzi kúskami čokolády.

A teraz cesto nakrojíme pomocou krájača na pizzu – ide o to, aby sa po upečení dali štvorčeky ľahko oddeľovať.

Teraz preložíme cez vrch cesta papier na pečenie a odložíme do chladničky. Necháme tam, kým nepripravíme druhú časť cesta (viď video).

Cesto si rozložíme rovnako ako prvú časť.

 

 

Teraz ale na cesto natrieme tvarohom.

Na tvaroh natrieme marmeládu, alebo džem.

 

 

Ak máte sladký džem, nemusíte pridávať cukor, ak nie, môžete si dosladiť podľa chuti.

Potom natretú polovicu cesta opäť prekryjeme druhou časťou cesta.

Zatlačíme, nakrojíme a preložíme na plech.

 

 

Na plech dáme aj druhú časť cesta.

Žĺtok rozmiešame s mliekom, cukrom a potrieme vrch opoch kusov.

Posypeme cukrom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 190 stupňov 20-25 minút.

Hotovo.

Môžeme podávať

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes