plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusný dezert z plechu, ktorý zahanbí aj veterník: Vyzerá krásne, chutí ešte lepšie a bude hviezdou každej oslavy!

Zabudnite na veterník, tento dezert z plechu podľa receptu z youtube je 100-krát lepší! Vyzerá krásne, ešte lepšie chutí a zabodujete vďaka nemu na akejkoľvek oslave…

Potrebujeme:

Vrch:

140 g hladkej múky

125 ml mlieka

125 ml vody

120 g masla

10 g kryštálového cukru

5 g soli

4 vajcia

plech s rozmerom 25 x 30 cm

Na krém:

500 ml mlieka

2 vajcia

50 hladkej múky

50 g masla

10 g vanilkového cukru

120 g kryštálového cukru

200 ml šľahačkovej smotany

20 g rozpustenej čokolády

20 g karamelu

Postup:

Do hrnca si nalejeme mlieko, vodu, pridáme maslo, cukor, soľ, múku a za stáleho miešania uvaríme kompaktné cesto, ktoré sa oddeľuje od stien hrnca.

Preložíme ho do misky a po jednom zašľahávame vajcia. 

Plech si pokryjeme papierom na pečenie, navrstvíme naň cesto a rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. 

Teraz si pripravíme krém. V miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, vajcia a vymiešame metličkou. Na sporák dáme do hrnca variť mlieko a vylejeme doňho pripravenú zmes. Za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.

Nakoniec do krému zašľaháme zmäknuté maslo. 

V samostatnej miske si vyšľaháme šľahačkovú smotanu na hustú šľahačku a po častiach ju zapracujeme do krému. Hotový krém nalejeme na upečené cesto a uhladíme.

Odložíme do chladničky na 2 hodiny. 

Následne ozdobíme dezert roztopenou čokoládou a karamelom. Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes