Zabudnite na veterník, tento dezert z plechu podľa receptu z youtube je 100-krát lepší! Vyzerá krásne, ešte lepšie chutí a zabodujete vďaka nemu na akejkoľvek oslave…
Potrebujeme:
Vrch:
140 g hladkej múky
125 ml mlieka
125 ml vody
120 g masla
10 g kryštálového cukru
5 g soli
4 vajcia
plech s rozmerom 25 x 30 cm
Na krém:
500 ml mlieka
2 vajcia
50 hladkej múky
50 g masla
10 g vanilkového cukru
120 g kryštálového cukru
200 ml šľahačkovej smotany
20 g rozpustenej čokolády
20 g karamelu
Postup:
Do hrnca si nalejeme mlieko, vodu, pridáme maslo, cukor, soľ, múku a za stáleho miešania uvaríme kompaktné cesto, ktoré sa oddeľuje od stien hrnca.
Preložíme ho do misky a po jednom zašľahávame vajcia.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie, navrstvíme naň cesto a rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
Teraz si pripravíme krém. V miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, vajcia a vymiešame metličkou. Na sporák dáme do hrnca variť mlieko a vylejeme doňho pripravenú zmes. Za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
Nakoniec do krému zašľaháme zmäknuté maslo.
V samostatnej miske si vyšľaháme šľahačkovú smotanu na hustú šľahačku a po častiach ju zapracujeme do krému. Hotový krém nalejeme na upečené cesto a uhladíme.
Odložíme do chladničky na 2 hodiny.
Následne ozdobíme dezert roztopenou čokoládou a karamelom. Nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: