plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí múka, 2 lyžice masla, horúca voda a tento dezert pripravíte za 15 minút: Bez rúry a bez kysnutia!

Hľadáte nejakú sladkú špecialitu, ktorá by potešila celú rodinu?

 

 

Máme pre vás alternatívu ku klasickým fašiangovým šiškám alebo fánkam.

Recept je úplne jednoduchý a cesto dokážete pripraviť len z múky, vody a masla.

Je to fantastická pochúťka.

Výborný recept z kanálu sladké arabské recepty.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky (2 šálky)

300 ml vody (2 šálky)

štipka soli

1 polievková lyžica cukru

2 polievkové lyžice masla

Postup:

 

 

Do hrnca s hrubším dno nalejeme vodu.

Pridáme cukor – 1 lyžicu.

 

 

Pridáme aj dve lyžice masla.

Teraz preložíme hrniec na plameň.

 

 

Keď voda zovrie pridáme múku a začneme miešať.

Stihaneme plameň.

Vymiešame jednotné cesto – keď sa začne oddeľovať od dna a okrajov hrnca, zložíme z ohňa.

 

 

Preložíme na pracovnú dosku.

Premiešame pomocou cukrárskej špachtle a neskôr, prepracujeme rukami.

Vyformujeme bochník.

 

 

Preložíme do misky a prikryjeme fóliou.

Keď cesto vychladne, navrstvíme ho do cukrárskeho vrecka alebo špicu.

Vytláčame a formujeme ľubovolné tvary.

 

 

Môžeme ponechať len pásiky cesta, prípadne ich spojiť a vyformovať tvar krúžku alebo slzičky.

Vyprážame v horúcom oleji dozlatista.

 

 

Podávame s nutellou, rozpustenou čokoládou alebo vanilkovým pudingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes