Namiesto torty som spravila tento dezert a všetci sú nadšení: Ukladajte recept, tento zákusok je MAJSTROVSKÉ dielo!

Vynikajúci recept na smotanový zákusok, ktorý vychválila do nebies aj moja svokra cukrárka.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Forma 30-25 cm

Čerešňa 800 gr

Cesto 1:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Múka hladká 300 gr

(Podľa potreby pridajte 50 g)

Prášok do pečiva 1 lyžička

Cukor 90 gr

Vajce 1 ks

Maslo 200 gr

Cesto 2:

Na jeden koláč:

Vajcia 5 ks

Cukor 180 gr

Múka 130 gr

Prášok do pečiva 1 lyžička

Krém:

Kyslá smotana 2 litre

Práškový cukor 250 gr

Stužovač do krému za studena

Postup:

Najskôr si pripravíme prvé krehké cesto.

V rukách spracujeme preosiatu múku s vajíčkom, maslom a práškom do pečiva.

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré navrstvíme rukami do formy vyloženej papierom na pečenie.

Cesto musí rovnomerne pokrývať boky aj dno.

Pripravíme aj cesto z 5 vajec, ktoré vyšľaháme s cukrom.

Ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.

Nalejeme na krehké cesto, uložíme kúsky čerešní (polovicu z celkového množstva) a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

Upečieme aj druhé cesto z vajec, cukru, prášku do pečiva a múky.

Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, uložíme zvyšok čerešní a upečieme.

Oba koláče po upečení vyberieme z plechu.

Smotanu vymiešame s cukrom a stužovačom za studena.

Na podnos vystlaný papierom uložíme jeden koláč (ten, ktorý má základňu z krehkého cesta), potrieme krémom a priložíme druhý koláč.

Potrieme aj vrch aj boky, ale časť krému si odložíme bokom.

Koláč zabalíme do papiera na pečenie a necháme stuhnúť v chlade.

Potom zložíme papier.

Potom dozdobíme zvyškom krému.

Tiež môžeme posypať kakaom.

Hotovo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár