Toto jedlo si pamätáte z detstva a budú ho zbožňovať aj vaše deti: Dezert Vtáčie mlieko za 15 minút – dokonalá chuť!

Túto pochúťku nám robila naša babička vždy, keď sme k nej prišli na návštevu. Tú skvelá chuť mi pripomína chuť detstva a rada ho pripravujem aj pre svoje deti. Vyskúšajte ho aj vy, jeho príprava je jednoduchá a uvidíte, že chutí rovnako fantasticky, ako kedysi!

Túto pochúťku nám robila naša babička vždy, keď sme k nej prišli na návštevu. Tá skvelá chuť mi pripomína chuť detstva a rada ho pripravujem aj pre svoje deti. Vyskúšajte ho aj vy, jeho príprava je jednoduchá a uvidíte, že chutí rovnako fantasticky, ako kedysi!

Potrebujeme:

1 l mlieka

4 vajcia

1 bal. zlatého klasu

1 lyžicu hladkej múky

2 bal. vanilkové cukre

7 lyžíc kryštálového cukru

Čokoládové hoblinky, granko alebo kakao na ozdobu

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov a bielky ušľaháme do tuhého snehu spolu s jedným balíkom vanilkového cukru.

Mlieko nalejeme do hrnca (trochu mlieka odložíme bokom) a preložíme na plameň. Do mlieka pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Keď sa mlieko začne variť, po lyžiciach do neho dávkujeme sneh tak, že tvoríme akési obláčiky. Obláčiky v mieku chvíľu varíme a sem-tam ich otáčame.

Medzitým (kým sa snehové obláčiky varia v mlieku) si pripravíme pudingový krém. Pudingový prášok rozšľaháme s trochou mlieka a žĺtkami.

Bielkové obláčiky vyberieme z mlieka a nalejeme doň pudingovú zmes. Uvaríme puding a navrstvíme ho do dezertných pohárov. Na vrch uložíme snehové obláčiky.

Dnes najobľúbenejšie