Výborný koláčik, ktorý my podávame aj ako zákusok. Je jednoduchý a výborný – predlohu k tomuto receptu som si našla v recepte na youtube a upravila som si ho podľa vlastnej fantázie a toho, čo nám doma chutí.
Potrebujeme:
Cesto:
1 balíček prášku do pečiva
100 g cukru
100 ml vody
200 ml oleja
2 lyžice kakaa
3 vajcia
150 g hladkej múky
Krém:
cukor, rum,
2 tégliky kyslej smotany
2 tégliky nátierkového masla
1 – 2 tégliky smotany na šľahanie
Na ozdobu:
200 ml smotany na šľahanie
200 g čokolády
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Cukor, múku, preosiate kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta.
Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo do vymastenej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým cesto nie je upečené – otestujeme špáradlom.
Upečený korpus necháme vychladnúť.
Kyslú smotanu si zľahka našľaháme s nátierkovým maslom.
Podľa chuti pridáme cukor, rum.
Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému.
Krém natrieme na vychladený korpus.
Na polevu si dáme na plameň smotanu, zohrejeme takmer až k bodu varu, zložíme z plameňa, pridáme čokoládu a rozmiešame.
Nalejeme na vrch dezertu.
Podávame vychladné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)