plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte mlieko, múku a pár bežných ingrediencií, pripravte si tento úžasný dezert: Žiadna rúra a žiadna želatína!

Chutný domáci dezert, ktorý vás nikdy neomrzí.

Je taký lahodný, že ho budete pripravovať denne.

Tento dezert je lacný a mňa naučila takto pripravovať krém už moja starká.

 

 

Lahodný krémový dezert podľa jednoduchého receptu z youtube kanála ricette arabe.

Potrebujeme:

Na prvú vrstvu:

500 ml mlieka

3 PL kryštálového cukru

2 PL hladkej múky

1 PL kukuričného škrobu

2 PL kakaa

50 g mliečnej čokolády

1 ČL masla

Na druhú vrstvu:

50 g bielej čokolády

1 ČL masla

500 ml mlieka

3 PL kryštálového cukru

1 PL kukuričného škrobu

2 PL hladkej múky

vanilín

Na tretiu vrstvu:

1 ČL masla

100 ml mlieka

150 g horkej čokolády

1 PL masla

Postup:

Do rajnice pridáme mlieko, cukor, múku, škrob a kakao.

Za stáleho miešania metličkou položíme rajnicu na oheň a pridáme čokoládu.

 

 

Potom pridáme maslo, vymiešame a zmes nalejeme na dno sklenenej formy.

Do rajnice s mliekom pridáme cukor, škrob, múku, vanilín a za stáleho miešania položíme na oheň.

 

 

Pridáme bielu čokoládu.

Miešame, kým sa nerozpustí.

Nakoniec pridáme maslo.

Dôkladne premiešame.

Zmes nalejeme do formy.

 

 

Formu vložíme na hodinu do chladničky.

Do prevareného mlieka pridáme nalámanú čokoládu.

Špachtľou premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme maslo.

Dôkladne zamiešame, polevu nalejeme na vrch dezertu.

Vložíme na 30 minút do chladničky.

A môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes