Tento krém dávam aj do pohárov, ľahkých zákuskov a tort. Je výborný, sladký a pritom zdravý – plný bielkovín a bez zbytočných kalórií. U nás má veľký úspech.
Potrebujeme:
500 g nízkotučného tvarohu – dobre vychladený
2 biele gazdovské jogurty – dobre vychladený
2 banány z chladničky
Brezový cukor, med alebo javorový sirup podľa chuti
250 g zmrazených malín
Lyžicu rumu (ak robíte dezert pre dospelákov)
Postup:
Misu v korej budeme dezert prirpavovať dáme na 15 minút do mrazáka.
2 banány rozmixujeme s tvarohom a vmiešame biele jogurty. Ochutnáme a dosladíme podľa chuti – ideálne medom, prípadne brezovým cukrom.
Zmrazené maliny spolu s trochou brezového cukru rozmixujeme. Na dno vychaldenej misy nanesieme trochu krému a na krém navrstvíme rozmixované ovocie a pokvapkáme rumom. Pokračujeme zvyšným krémom a posypeme kakaom. Ide o výbornú ľadovú rýchlovku do horúceho počasia.