Dezert, ktorý máte hotový za chvíľku: Len zo štyroch ingrediencií a bez pečenia!

Toto je najjednoduchší a najkúzelnejší dezert, aký som kedy pripravoval.

Samotná príprave je taká jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Ricette dolci na rýchly nepečený dezert.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

160 g dlhých piškót

cca 120 mlieka na namáčanie

400 ml smotany na šľahanie

200 ml kondenzovaného mlieka

1 ČL vanilkovej esencie

Postup:

Formu (22 x 11 cm) vymastíme rastlinným olejom.

Vystelieme potravinovou fóliou.

Piškóty namočíme v mlieku.

Poukladáme ich po celej ploche formy.

 

 

Do misky pridáme smotanu.

Mixérom ju vyšľaháme na jemný krém.

 

 

Potom pridáme kondenzované mlieko.

Opäť vyšľaháme.

 

 

Pridáme esenciu.

Zašľaháme.

Polovicu krému pridáme do formy.

Rovnomerne rozotrieme.

 

 

Poukladáme ďalšiu vrstvu piškót.

Potom opäť nanesieme krém.

Pridáme poslednú vrstvu piškót.

 

 

Vrch prekryjeme fóliou.

Formu vložíme na 2 hodiny do mrazničky alebo na 5-6 hodín do chladničky.

Po vybratí z chladničky z dezertu odstránime formu.

 

 

Vrch ozdobíme krémom.

Hotovo, môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash