plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dezert, ktorý má každý rád: Chuť, ktorá sa nedá opísať – bez pečenia!

Z tohto úžasného dezertu bude očarená celá vaša rodina.

Sladké maliny dokážu každý dezert pozdvihnúť ešte o úroveň vyššie.

 

 

Vynikajúci ľahký čokoládovo-malinový dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.

Potrebujeme:

200 g čokoládových sušienok

80 g masla

250 g mrazených malín

60 g kryštálového cukru

30 g kukuričného škrobu

200 g smotanového syra

50 g práškového cukru

150 ml smotany na šľahanie

Na polevu:

70 g čokolády

40 ml smotany na šľahanie

Postup:

Do hlbokej misy nalámeme sušienky a tyčovým mixérom rozmixujeme na prášok.

Pridáme rozpustené maslo a miešame, kým sa nevytvorí drobivé cesto.

 

 

Cesto presypeme do formy a potlačíme.

Odložíme na 30 minút do chladničky.

 

 

Do hlbokej panvice pridáme zmrazené maliny.

Pridáme cukor, škrob a premiešame.

 

 

Panvicu preložíme na sporák a varíme za stáleho miešania do zhustnutia.

Do čistej misy pridáme smotanový syr, práškový cukor a špachtľou vymiešame.

 

 

Nalejeme smotanu a mixérom vyšľaháme krém.

Na sušienkové cesto nanesieme polovicu krému.

 

 

Potom nanesieme vrstvu malinového krému.

A nakoniec vrstvu bieleho krému.

 

 

V malej miske roztopíme čokoládu, pridáme teplú smotanu a zamiešame.

Čokoládu nanesieme ako poslednú vrstvu a rovnomerne ju rozotrieme.

 

 

Dezert vložíme na hodinu do chladničky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes