plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nečakala som, že tento recept sa takto skvele podarí hneď na prvý pokus: Fantastický nepečený dezert!

Ak máte doma dlhé piškóty, nehľadajte iný recept na dezert a vyskúšajte tento – voláme ho Hradby, pretože v reze vytvára typický vzor!

Fantastická chuť a jednoduchá príprava, to sú predpoklady k tomu, že sa tento dezert zaradí na zoznam vašich obľúbených.

Príprava zaberie pár minút, potom ho stačí vložiť do chladničky na 1 hodinu a máte skvelý dezert pre nečakaných hostí.

 

 

S týmto návodom z youtube kanála Cookrate – Cakes sa vám určite podarí hneď na prvýkrát. 

Vyskúšajte aj bonusový recept…

Potrebujeme:

200 g dlhých piškót

400 ml mlieka

Na krém:

80 g vanilkového pudingového prášku

1 l mlieka

200 g kryštálového cukru

200 g maslo

600 g mrazeného alebo čerstvého drobného ovocia

100 g práškového cukru

20 g kukuričného škrobu

100 ml vody

100 ml šľahačkovej smotany

50 g horkej čokolády

formu s rozmerom 25 x 25 cm

Postup:

Do misy si nalejeme mlieko, do ktorého namáčame dlhé piškóty.

Ukladáme ich na dno formy tesne vedľa seba.

 

 

Teraz si pripravíme krém.

Do hrnca nalejeme mlieko, nasypeme cukor, pudingový prášok.

Dobre premiešame metličkou. 

 

 

Hrniec postavíme na sporák.

Na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

Potom doňho primiešame zmäknuté maslo. 

 

 

Pudingový krém vylejeme na piškóty.

Formu odložíme do chladničky na 30 minút. 

Potom formu vyberieme.

Na stuhnutý krém naukladáme znovu dlhé piškóty namočené v mlieku. 

Do misky si nalejeme vodu, v nej rozmiešame kukuričný škrob, aj práškový cukor. 

 

 

Túto zmes nalejeme do hrnca na drobné ovocie, za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Potom vylejeme na piškótovú vrstvu. 

 

Dezert vložíme do chladničky na 1 hodinu, po stuhnutí ešte potrieme vyšľahanou šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou.

Hotovo.

Boky formy môžeme zložiť, dezert nakrájame a podávame. 

Dobrú chuť!

 

 

BONUS

Potrebujeme:

200 ml mlieka

200 g dlhých piškót

formu s rozmerom 10 x 26 cm

250 g kyslej smotany

150 g práškového cukru

250 ml šľahačkovej smotany

10 g želatíny

200 g drobného ovocia

Postup:

Piškóty si namáčame do mlieka a uložíme na dno formy, ktorú sme si predtým vystlali potravinárskou fóliou. 

 

 

Do misky si vložíme kyslú smotanu, nasypeme práškový cukor a vyšľaháme mixérom. 

Následne zašľaháme šľahačkovú smotanu, aby vznikol nadýchaný krém. 

 

 

Želatínu si dáme napučať do misky s vodou, rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a zmiešame s trochou odobratého krému. 

Potom želatínovú zmes zapracujeme k zvyšku krému. 

Do krému zapracujeme ovocie, hmotu navrstvíme na piškótovú vrstvu a navrch opäť navrstvíme piškóty namočené v mlieku. 

Vrch zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky. 

Hotovo, dezert opatrne vyklopíme na podnos, nakrájame a môžeme podávať. 

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes