Dezert ako z cukárne: Famózna tvarohová torta s kondenzovaným mliekom!

17

Fantastická torta z jemného kakaového cesta, fantastického tvarohového krému a lahodnej karamelovej polevy s orechmi naloženými v mede. Jednoducho dokonalý dezert na nedeľné popoludnie.

Potrebujeme:

4 lyžice kryštálového cukru

125 g masla

1 lyžičku prášku do pečiva

300 g hladkej múky

2 lyžice kakaového prášku

1 vajce

Náplň:

500 g jemného tvarohu

40 g škrobu

1 bal. vanilkového cukru

2 lyžice kryštálového cukru

3 vajcia

½ šálky kyslej smotany

Poleva:

380 g karamelového kondenzovaného mlieka

50 g arašidov alebo mandlí

3 lyžice medu

Postup:

V miske zmiešame múku so zmäknutým maslom, 4 lyžicami cukru, kakaom a práškom do pečiva. Premiešame vidličkou tak, aby sa všetky prísady prepojili a vznikla drobivá zmes. Potom pridáme 1 vajce a cesto vypracujeme rukami. Zabalíme do fólie a kým pripravíme náplň, vložíme do chladničky.

Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a škrobom. 3 vajcia zmiešame s cukrom, pridáme kyslú smotanu a zmiešame s tvarohovou zmesou. Náplň je pripravená.

Pripravíme si menšiu tortovú formu s priemerom 22 cm. Formu vymažeme maslom.

Do formy navrstvíme cesto – vtlačíme ho rovnomerne na dno a po okrajoch formy. Na cesto navrstvíme náplň a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme 50 minút, pri teplote 180 stupňov.

Orechy zmiešame s medom. Na vychladnutý koláč natrieme kondenzované mlieko a nakoniec aj medové orechy, tak, že ich rovnomerne rozložíme po obvode torty. Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Témy:


Pridajte svoj komentár