Dezert bez pečenia Salkový cheesecake dvoch farieb: Jednoduché a rýchle – v lete ho môžete aj zamraziť!

Pripravte si doma famózny krémový dezert bez pečenia, ktorého príprava je neskutočne jednoduchá a rýchla.

Pripravte si doma famózny krémový dezert bez pečenia, ktorého príprava je neskutočne jednoduchá a rýchla.

Dezert som pripravovala kamarátke na narodeninovú oslavu a mal taký ohlas, že zúčastnení ho skonzumovali behom pár okamihov.

 

 

Dezert môžete pripraviť do väčšej misy, alebo jednotlivo do pohárov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Rýchly a lahodný recept na fantastický dezert z youtube.

Potrebujeme:

2 balenia kondenzovaného mlieka (2 x 397 g)

10 PL sušeného mlieka

3 PL kukuričného škrobu

200 g kyslej smotany

1 PL masla

500 ml mlieka

200 ml smotany na šľahanie

orieškový krém

Na polevu:

200 g polosladkej čokolády

200 g šľahačkovej smotany

Postup:

 

 

Do hrnca na sporáku pridáme kondenzované mlieko.

Pridáme aj sušené mlieko, škrob a všetko spolu premiešame metličkou.

Potom pridáme smotanu, maslo, mlieko.

Na strednom až slabom ohni miešame, kým nám nevznikne krém.

 

 

Krém preložíme do väčšej misy.

Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Do krému postupne zamiešame šľahačku.

 

 

Strany sklenenej formy potrieme orieškovým krémom.

Prelejeme polovicu bieleho krému.

Pomocou lyžice a špachtle nanesieme orieškový krém.

Čiastočne zamiešame.

 

 

Potom pridáme ďalšiu vrstvu krému.

Rovnakým spôsobom aplikujeme orieškový krém.

Formu vložíme do chladničky.

 

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme do nej smotanu a metličkou dôkladne vymiešame.

Polevu pridáme na vrch krému, rovnomerne rozotrieme.

Dezert vložíme do chladničky na 15 minút.

 

Po vychladnutí môžeme dezert dochutiť čokoládovými stružlinami, krémom podľa chuti a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash