Pripravte si doma famózny krémový dezert bez pečenia, ktorého príprava je neskutočne jednoduchá a rýchla.
Dezert som pripravovala kamarátke na narodeninovú oslavu a mal taký ohlas, že zúčastnení ho skonzumovali behom pár okamihov.
Dezert môžete pripraviť do väčšej misy, alebo jednotlivo do pohárov.
Rýchly a lahodný recept na fantastický dezert z youtube.
Potrebujeme:
2 balenia kondenzovaného mlieka (2 x 397 g)
10 PL sušeného mlieka
3 PL kukuričného škrobu
200 g kyslej smotany
1 PL masla
500 ml mlieka
200 ml smotany na šľahanie
orieškový krém
Na polevu:
200 g polosladkej čokolády
200 g šľahačkovej smotany
Postup:
Do hrnca na sporáku pridáme kondenzované mlieko.
Pridáme aj sušené mlieko, škrob a všetko spolu premiešame metličkou.
Potom pridáme smotanu, maslo, mlieko.
Na strednom až slabom ohni miešame, kým nám nevznikne krém.
Krém preložíme do väčšej misy.
Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Do krému postupne zamiešame šľahačku.
Strany sklenenej formy potrieme orieškovým krémom.
Prelejeme polovicu bieleho krému.
Pomocou lyžice a špachtle nanesieme orieškový krém.
Čiastočne zamiešame.
Potom pridáme ďalšiu vrstvu krému.
Rovnakým spôsobom aplikujeme orieškový krém.
Formu vložíme do chladničky.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme do nej smotanu a metličkou dôkladne vymiešame.
Polevu pridáme na vrch krému, rovnomerne rozotrieme.
Dezert vložíme do chladničky na 15 minút.
Po vychladnutí môžeme dezert dochutiť čokoládovými stružlinami, krémom podľa chuti a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: