Tento vynikajúci nepečený dezert podľa receptu z youtube je taký jednoduchý a chutný, že ho budete chcieť mať na rannom stole ku kávičke každý deň. Lahodná chuť, vďaka ktorej bude ráno hneď krajšie!
Potrebujeme:
400 g kakaových sušienok
130 g rozpusteného masla
250 ml šľahačkovej smotany
70 g práškového cukru
250 g mascarpone
15 g instantného cappuccina alebo kávy
50 ml teplej vody
Postup:
Kakaové sušienky si preložíme do mixéra a zomelieme na prášok.
Primiešame rozpustené maslo a dobre premiešame.
Tortovú formu s priemerom 20 cm si vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme do nej 2/3 sušienkovej hmoty a rovnomerne ju natlačíme na dno, aj na okraje.
Šľahačkovú smotanu si nalejeme do misy a vyšľaháme šľahačku.
Počas šľahania do nej zašľaháme práškový cukor a následne aj mascarpone.
Do misky si nasypeme instantnú kávu a zalejeme ju teplou vodou.
Vymiešame metličkou a nalejeme do šľahačkovej hmoty.
Vyšľaháme, aby sa všetky zložky dobre spojili.
Krém potom nanesieme na sušienkové cesto, rovnomerne rozotrieme a uhladíme.
Zoberieme si zvyšok sušienkového cesta a posypeme ním celý vrch. Odložíme do chladničky na 4 hodiny.
Po uplynutí tejto doby dáme dolu okraje formy, nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
350 g vanilkových sušienok
100 g rozpusteného masla
500 g mascarpone
150 ml šľahačkovej smotany
10 ml vanilkovej esencie
Postup:
Sušienky si rozomelieme na prášok, zmiešame s rozpusteným maslom a vypracujeme cesto, z ktorého 2/3 natlačíme na dno a boky tortovej formy, pokrytej papierom na pečenie. Vložíme do chladničky na 15 minút. Medzitým si vyšľaháme mascarpone so šľahačkovou smotanou a vanilkovou esenciou. Potom cesto vyberieme z chladničky, navrstvíme naň krém a rovnomerne rozotrieme. Navrch navrstvíme zvyšok sušienkového cesta a odložíme do chladničky na 2 hodiny. Dáme dolu boky tortovej formy, nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!