plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dezert ako v reštaurácii: Z lístkového cesta s nutellou – ideálny na raňajky!

Chutný dezert, ktorý sa výborne hodí na raňajky alebo k čaju.

Jednoduchý a rýchly recept, ktorý z vás spraví kulinársku hviezdu okolia.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes na lahodný dezert s nutellou a jahodami.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

1 vajce

20 g mandľových vločiek

120 g šľahačky

200 g cukrárskeho krému (prípadne mascarpone, alebo vychladnutého pudingu)

120 g nutelly

100 g jahôd

20 g práškového cukru

Postup:

 

 

Cesto rozvaľkáme, alebo použijeme už rozvaľkané.

Z lístkového cesta kruhovou formičkou povykrajujeme kruhy.

Zo stredu pomocou malého pohárika vykrojíme kruh.

 

 

Cesto naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme vajcom.

Preložíme ďalším kruhom cesta a opäť potrieme vajcom.

 

 

Na vrch naukladáme mandľové lupienky.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky so šľahačkou pridáme cukrársky krém (ktorý sme si pripravili z vajec, cukru, mlieka, škrobu alebo múky).

Mixérom rozšľaháme.

Potom do zmesi pridáme nutellu a opäť vyšľaháme.

 

 

Koláčiky prekrojíme vodorovne na polovicu.

Krém pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na polovicu upečeného cesta.

 

 

Potom vložíme na tenké plátky nakrájanú jahodu a položíme druhú polovicu cesta.

Vrch posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Bonus

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

žĺtok

50 g kryštálového cukru

2 žĺtky

20 g hladkej múky

50 g kryštálového cukru

200 ml mlieka

50 g nasekaných lieskových orieškov

Postup:

Z lístkového cesta nakrájame 1 cm hrubé pásiky.

Z papiera na pečenie vyrobíme kornúty a obtočíme okolo nich cesto.

 

Cesto s kornútom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ho vajcom.

Posypeme cukrom, plech vložíme do rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky pridáme žĺtky, múku, cukor a mixérom vyšľaháme krém.

Krém nalejeme do rajnice s mliekom a na sporáku počas varenia miešame, kým nezhustne.

 

 

Krém pomocou vrecka vložíme do kornútu z cesta a namočíme do sekaných orechov.

Sladkú lahôdku môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes