Chutný dezert, ktorý sa výborne hodí na raňajky alebo k čaju.
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý z vás spraví kulinársku hviezdu okolia.
Vynikajúci recept z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes na lahodný dezert s nutellou a jahodami.
Potrebujeme:
400 g lístkového cesta
1 vajce
20 g mandľových vločiek
120 g šľahačky
200 g cukrárskeho krému (prípadne mascarpone, alebo vychladnutého pudingu)
120 g nutelly
100 g jahôd
20 g práškového cukru
Postup:
Cesto rozvaľkáme, alebo použijeme už rozvaľkané.
Z lístkového cesta kruhovou formičkou povykrajujeme kruhy.
Zo stredu pomocou malého pohárika vykrojíme kruh.
Cesto naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme vajcom.
Preložíme ďalším kruhom cesta a opäť potrieme vajcom.
Na vrch naukladáme mandľové lupienky.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Do misky so šľahačkou pridáme cukrársky krém (ktorý sme si pripravili z vajec, cukru, mlieka, škrobu alebo múky).
Mixérom rozšľaháme.
Potom do zmesi pridáme nutellu a opäť vyšľaháme.
Koláčiky prekrojíme vodorovne na polovicu.
Krém pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na polovicu upečeného cesta.
Potom vložíme na tenké plátky nakrájanú jahodu a položíme druhú polovicu cesta.
Vrch posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Bonus
Potrebujeme:
400 g lístkového cesta
žĺtok
50 g kryštálového cukru
2 žĺtky
20 g hladkej múky
50 g kryštálového cukru
200 ml mlieka
50 g nasekaných lieskových orieškov
Postup:
Z lístkového cesta nakrájame 1 cm hrubé pásiky.
Z papiera na pečenie vyrobíme kornúty a obtočíme okolo nich cesto.
Cesto s kornútom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ho vajcom.
Posypeme cukrom, plech vložíme do rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.
Do misky pridáme žĺtky, múku, cukor a mixérom vyšľaháme krém.
Krém nalejeme do rajnice s mliekom a na sporáku počas varenia miešame, kým nezhustne.
Krém pomocou vrecka vložíme do kornútu z cesta a namočíme do sekaných orechov.
Sladkú lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: