plny-hrniec_transparent_negativ.png

„Adam a Eva“ koláčik, ktorý si získa každého: Najlepší koláč, aký som kedy jedol!

Tento koláč som zbožňoval už v detskom veku, keď nám ho mama pravidelne pripravovala.

Je taký jemný a nadýchaný, že sa rozplýva na jazyku.

 

 

Jednoduchý recept na nadýchaný koláčik z youtube kanála Готовьте с Узбечкой.

Potrebujeme:

180 g masla

štipku soli

220 g kryštálového cukru

3 vajcia

180 g kyslej smotany

280-300 g hladkej múky

1,5 ČL prášku do pečiva

1/2 ČL vanilínu

1 PL kakaa

1,5 PL vody

Postup:

Do misky pridáme maslo.

Nasypeme soľ a cukor.

 

 

Mixérom rozšľaháme.

Po jednom pridávame vajcia a šľaháme.

 

 

Pridáme smotanu a dobre vyšľaháme.

Do zmesi cez sitko preosejeme múku.

 

 

Potom pridáme prášok do pečiva a vanilín.

Mixérom vyšľaháme.

Dôkladne zamiešame.

 

 

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Do jednej časti cesta pridáme kakao a vodu.

Mixérom vymiešame.

 

 

Zapekaciu formu vymastíme maslom.

Po lyžiciach na striedačku vkladáme biely a kakaový krém (viď video).

 

 

Pomocou špajle vytvoríme na ceste vzory.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 45 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme vychladnúť.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes