plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátny domáci tvrdý syr: Nepotrebujete syridlo, ani žiadne špeciálne pomôcky a chutí výborne!

Pripravte si doma čisto prírodný tvrdý syr podľa tohto receptu z facebooku.

Nepotrebujete syridlo, príprava je veľmi jednoduchá a chutí naozaj výborne!

Základom tohoto receptu je tvaroh a obyčajné mlieko. Ak máte radi domáce výrobky, tento recept určite skúste, pretože je naozaj vynikajúci, jendoduchý a rýchly.

Potrebujeme:

1 kg tvarohu

1 ČL soli

1 vajce

2 l mlieka

1/2 ČL sódy bikarbóny

Voliteľné:

Bylinky, rôzne koreniny, červená paprika

Postup:

Tvaroh zalejeme horúcim mliekom, dáme variť na mierny oheň.

Za stáleho miešania povaríme asi 10 minút.

Potom hmotu vylejeme do sitka, ktoré sme si predtým potiahli gázou.

Okraje pevne upevníme a vytlačíme srvátku.

Zmes dáme do misy, pridáme vajce a sódu bikarbónu.

Osolíme a premiešame.

Vrátime na oheň a povaríme ďalších 10 – 15 minút.

Počas varenia stále miešame, až kým nevznikne kompaktná konzistencia.

Do syra môžeme vmiešať najrôznejšie koreniny či bylinky, získate tak zaujímavé príchute.

Syr vložíme do formy, zaťažíme napríklad tanierom.

Po 8 hodinách je pripravený na konzumáciu.

TIP: Do syra môžete pridať počas varenia rôzne koreniny, bylinky alebo cesnak. Bude ešte lepší. 

Syr je vynikajúci na obložené chlebíčky, studené misy, ale u nás sa vyjedá aj sám, pretože má naozaj výbornú chuť.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes