Tento recept z portálu jemchyjinka je pravdepodobne najjednoduchší recept na sušienky, aký sa vám kedy dostane do rúk. Do cesta sa pridáva kefír, vďaka ktorému je pečivo veľmi jemné.
Sú výborné k čaju, aj ku káve a hotové sú skutočne za pár minút.
Potrebujeme:
100 ml kefíru
2 PL cukru + cukor na posypanie cesta
vanilkový cukor
1 vajce
1 ČL prášku do pečiva
50 ml rastlinného oleja
280 g hladkej múky
Postup:
Do hlbokej misy si rozbijeme vajíčko, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme. Potom nalejeme olej, aj kefír a znova dôkladne premiešame, aby vznikla homogénna hmota.
Teraz pridáme suché prísady – múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame a vypracujeme kompaktné cesto.
Pracovnú plochu si poprášime múkou, dáme na ňu cesto a vyvaľkáme na vrstvu o hrúbke asi 5 – 10 mm. Posypeme cukrom a nakrájame na malé štvorčeky (môžeme pridať aj škoricu).
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a preložíme naň štvorčeky cesta. Medzi jednotlivými kúskami ponecháme vzdialenosť, aby sa mohli nafúknuť.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 – 13 minút.
Prajeme dobrú chuť!