plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátne plnené slaninové závitky: Symfónia chutí vhodná aj na slávnostný stôl!

Ak varíte každý deň, niekedy sa vám začnú míňať nápady. Ak nechcete opakovať stále tie isté jedlá dookola, nechajte sa inšpirovať a pripravte si tieto delikátne závitky plnené mletým mäsom. Fantastická dobrota, ktorá zasýti a uchváti aj vašich hostí. Smelo servírujte na slávnostný stôl!

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Почему ИЗ ФАРША я не готовила такое раньше?

Potrebujeme:

300 g slaninky v plátkoch

800 g mletého mäsa

1 vajce

1 cibuľa

soľ

čierne mleté korenie

petržlenová vňať

2 hrubšie kúsky sendvičového chleba (použiť môžete aj iné biele pečivo v primeranom množstve)

Olej

Na plnku

3 vajcia

100 g tvrdého syra

1 PL majonézy

1 strúčik cesnaku

petržlenová vňať

Postup:

Ako prvé si pripravíme zmes s mletým mäsom. Mäso si dáme do misy, pridáme vajce a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pečivo rozmočíme v troche vody, vyžmýkame a nadrobíme do mäsovej hmoty. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Teraz si pripravíme plnku. Ako prvé si vajcia uvaríme natvrdo a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme strúhaný syr, cesnak, majonézu, nasekanú vňať a všetko dobre premiešame. Pomocou polievkovej lyžice tvarujeme guľky. Následne si urobíme malú placku z mäsovej hmoty, do stredu vložíme plnku v tvare guľôčky, zabalíme a vytvarujeme. Zabalíme do plátkov slaniny a postup opakujeme, kým sa nám všetky suroviny neminú. Poukladáme vedľa seba na vymastený pekáč a zakryjeme alobalom. Pred koncom odokryjeme a pečieme ešte cca 15 minút do zlatista.

 

Najlepšie recepty na dnes