Ak varíte každý deň, niekedy sa vám začnú míňať nápady. Ak nechcete opakovať stále tie isté jedlá dookola, nechajte sa inšpirovať a pripravte si tieto delikátne závitky plnené mletým mäsom. Fantastická dobrota, ktorá zasýti a uchváti aj vašich hostí. Smelo servírujte na slávnostný stôl!
Potrebujeme:
300 g slaninky v plátkoch
800 g mletého mäsa
1 vajce
1 cibuľa
soľ
čierne mleté korenie
petržlenová vňať
2 hrubšie kúsky sendvičového chleba (použiť môžete aj iné biele pečivo v primeranom množstve)
Olej
Na plnku
3 vajcia
100 g tvrdého syra
1 PL majonézy
1 strúčik cesnaku
petržlenová vňať
Postup:
Ako prvé si pripravíme zmes s mletým mäsom. Mäso si dáme do misy, pridáme vajce a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pečivo rozmočíme v troche vody, vyžmýkame a nadrobíme do mäsovej hmoty. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Teraz si pripravíme plnku. Ako prvé si vajcia uvaríme natvrdo a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme strúhaný syr, cesnak, majonézu, nasekanú vňať a všetko dobre premiešame. Pomocou polievkovej lyžice tvarujeme guľky. Následne si urobíme malú placku z mäsovej hmoty, do stredu vložíme plnku v tvare guľôčky, zabalíme a vytvarujeme. Zabalíme do plátkov slaniny a postup opakujeme, kým sa nám všetky suroviny neminú. Poukladáme vedľa seba na vymastený pekáč a zakryjeme alobalom. Pred koncom odokryjeme a pečieme ešte cca 15 minút do zlatista.