plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátne plnené karé pečené v rúre: Tento recept budete milovať!

Neviete, čo cez víkend na obed? Pripravte si toto delikátne karé podľa receptu z youtube a neoľutujete.

Potrebujeme:

700 – 800 g bravčového karé vcelku

6 plátkov slaniny

čierne a zelené olivy

3 vajcia natvrdo

10 malých zemiakov

50 ml koňaku

200 ml kuracieho vývaru

tymian

čierne korenie

olivový olej

soľ

Postup:

Bravčové karé si narežeme tak, aby nám vznikol súvislý plát, osolíme ho, okoreníme a potrieme olivovým olejom.

Teraz na mäsový plát naukladáme plátky slaniny, navrstvíme pokrájané olivy, rozložíme štvrťky vajíčok natvrdo a zrolujeme.

Zafixujeme špáradlom a previažeme niťou, aby sa nám mäso počas pečenia nerozpadlo.

 

Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a mäso sprudka opečieme z oboch strán, aby sa stiahlo. Preložíme ho do zapekacej misy. Zemiaky si umyjeme aj so šupou, prekrojíme na 4 časti a poukladáme vedľa mäsa do misy.

Osolíme, okoreníme, podlejeme výpekom, kuracím vývarom a zemiaky posypeme tymianom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 °C. Po 30 minútach karé otočíme a pečieme ďalších 30 minút.

Po upečení vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a odstránime špagát, aj všetky špáradlá.

Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes