Delikátne pečené bravčové stehno: Pripravte si túto fantastickú dobrotu doma v rúre!

Dostali ste chuť na pečené bravčové stehno? Upečte si ho doma v rúre podľa tohto receptu z youtube a určite sa podarí!

Potrebujeme:

5 kg bravčového stehna

soľ

Postup:

Mäso si umyte a osušte utierkou.

Potom ho dobre zo všetkých strán nasoľte a nechajte stáť v chlade aspoň 2 hodiny….najlepšie však cez noc.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Keď budete mäso piecť, musíte ho vložiť do studenej rúry a postupne zohrievať, aby bolo mäkké a šťavnaté.

Optimálna teplota pečenia je 180 °C.

Pred pečením mäso na niekoľkých miestach poprepichujte nožom, aby vytiekol prebytočný tuk.

Na plech, na ktorom budete mäso piecť, dajte mriežku. Na plech nalejte 1 liter vody a keby bolo treba, tak počas pečenia môžete priebežne dolievať.

Mäso položte na mriežku, vložte do studenej rúry a zapnite na 180 °C.

Teplotu už nezvyšujte, pretože vám mäso zvonku zhorí a zvnútra bude nedopečené.

Po 1 hodine pečenia potrite celé mäso výpekom z plechu. Mäso vždy pečte otočené kožou navrch.

Podlejte ešte asi šálkou vody.

Po hodine by už malo byť mäso zvrchu pekne sfarbené jemne dozlatista.

Prepichnite ho opäť na niekoľkých miestach nožom a otočte ho kožou smerom nadol.

Pečte pri nízkej teplote 160 – 180 °C ďalšiu hodinu.

Stehno opäť podlejte, potrite výpekom, otočte a pečte ešte asi hodinu – dokopy sa pečie asi 4,5 hodiny.

Keď je mäsko dopečené, môžete ho podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár