Jemné a delikátne mäsko podľa receptu z youtube, ktoré je dobré mať vždy poruke. Stačí len vytiahnuť z chladničky a hneď ho môžete servírovať!
Potrebujeme:
1 400 g bravčovej krkovičky
Soľ
1 ČL čierneho mletého korenia
2 ČL bazalky
2 ČL majoránky
1/2 muškátového orieška
3 strúčiky cesnaku
bobkový list
3 guľôčky čierneho korenia na 500 ml pohár
Postup:
Mäso si narežeme na také kusy, aby úplne zaplnilo pohár.
Do misy nasypeme soľ, všetky koreniny, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.
V tejto zmesi dôkladne obalíme každý kus mäsa.
Misu s mäsom prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky marinovať na 2 dni.
Po uplynutí tejto doby natlačíme mäso do sterilizovaných pohárov tak, že necháme voľné asi 1 – 2 cm od okraja.
Pridáme bobkový list, celé korenie a poriadne uzavrieme viečkom.
Dno hrnca prikryjeme bavlnenou utierkou a vložíme doňho pripravené poháre s mäsom.
Zalejeme studenou vodou tak, aby bola voda asi 2 cm pod okrajom viečok.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a dáme na sporák.
Privedieme vodu do varu a varíme asi 2 – 3 hodiny.
V prípade potreby dolejeme horúcu vodu.
Po troch hodinách vypnite sporák a nechajte na sporáku postupne chladnúť.
Vychladnuté poháre vyberieme a uskladníme v chladničke, kde vydržia 1 mesiac.
Podľa potreby vždy vyberieme, nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Celý VIDEOPOSTUP