plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátne lyžičkové šišky – za minútku na stole: Žiadne kysnutie, vaľkanie cesta ani vykrajovanie, hotové sú hneď!

Tieto rýchle šišky robila už moja babka, naučila ich moju mamu aj mňa. Ak sa vám nechce robiť klasické šišky z kysnutého cesta, toto je ideálna voľba. Šišky sú vynikajúce, mäkučké a úžasne lahodné. Potrebujeme hrnček s objemom 250 ml. 

Tieto rýchle šišky robila už moja babka, naučila ich moju mamu aj mňa. Ak sa vám nechce robiť klasické šišky z kysnutého cesta, toto je ideálna voľba. Šišky sú vynikajúce, mäkučké a úžasne lahodné. Potrebujeme hrnček s objemom 250 ml.

Potrebujeme:

1 vrchovatý hrnček hladkej múky
1 vajíčko
1,5 PL cukru
1 téglik kyslej smotany alebo hustého bieleho jogurtu
pol balíčka prášku do pečiva
olej na vyprážanie

Postup:

Ak chcete viacej šišiek, odporúčam robiť z dvojitej dávky, táto je polovičná. Postup je celkom jednoduchý, všetko zmiešame v miske, aby nám vznikla jednotná homogénna zmes. Pomocou dvoch naolejovaných lyžíc sa formujú šišky a hádžu do horúceho oleja.  Pri pečení treba skúšať špáradlom, či sú prepečené, predsalen je to cesto nie kysnuté, je hustejšie. Hotové šišky necháme odkvapkať na papierový obrúsok. Šišky sú nesmierne lahodné a môžete ich podávať len posypané cukrom, alebo aj s džemom a kyslou smotanou či šľahačkou.

zdroj: autenticromanesc

Najlepšie recepty na dnes