Delikátne bravčové karé, ktoré môžete smelo servírovať aj na sviatočný stôl: Uvarte ho podľa tohto receptu a nebudete ľutovať!

Pripravte si toto delikátne bravčové karé podľa receptu z portálu przyslijprzepis a nebudete ľutovať.

Keď ho nakrájate na tenké plátky, môžete ho servírovať na slávnostnú misu alebo ho podávajte nakrájané nahrubo spolu s obľúbenou prílohou!

Potrebujeme:

1,2 kg bravčového karé

soľ

pohár vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 l mlieka

1 veľkú cibuľu

4 strúčiky cesnaku

2 malé čili papričky

bobkový list

2 guľky nového korenia

voliteľné: rozmarín alebo iné bylinky

Postup:

Mäso si umyjeme a osušíme papierovými utierkami. 

Posypeme soľou a necháme v chladničke stáť asi 20 minút. 

Do hrnca si nalejeme pohár vody a privedieme do varu. 

Teraz nalejeme do hrnca mlieko, karé vyberieme z chladničky a vložíme do vriaceho mlieka. 

Cibuľu si ošúpeme, prekrojíme na 4 časti a vložíme do hrnca spolu s ošúpanými strúčikmi cesnaku a čili papričkami. 

Môžeme pridať aj vetvičku petržlenovej vňate, rozmarínu a pod. 

Teraz pridáme ešte bobkový list a nové korenie. 

Mäso musí byť úplne ponorené v mlieku a ak je to potrebné, môžete doliať ešte trochu vody. 

Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 60 minút. 

Občas mäso obrátime a mlieko zamiešame.

Po dovarení necháme mäso v mlieku vychladnúť, potom ho vyberieme a osušíme papierovými utierkami. 

Mäsko môžeme nakrájať na hrubšie plátky a podávať s obľúbenou prílohou, pričom použijeme aj vývar a to nasledovne. 

Koreniny a bylinky vyberieme, prípadne môžeme prepasírovať cez sitko a omáčku zahustíme zápražkou. Podľa chuti dosolíme.

Karé môžeme nakrájať aj na tenučké plátky a podávať ako súčasť slávnostnej misy. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár