plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátna kuracia „harmonika“ s jablkami a syrom: Neobvyklá kombinácia, ktorá je nesmierne chutná a krásne vyzerá na tanieri!

Vyskúšajte netradičné spojenie chutí a pripravte si kuriacie prsia podľa tohto receptu z youtube tak trochu inak.

 

 

Vďaka tajnej prísade – jablkám – budú rezne extra šťavnaté a chutné.

Jablká sa nepridávajú len kvôli výnimočnej chuti, ale aj preto, že kuracie mäsko sa vďaka nim nevysuší a ostane šťavnaté.

 

Potrebujeme:

Pre 3 osoby

3 kuracie prsia

2 jablká

6 strúčikov cesnaku

50 g masla

1 PL akéhokoľvek džemu

čierne korenie

soľ podľa chuti

Príloha (voliteľné):

 

 

Zemiaková kaša

Opekané alebo varené zemiaky

Šalát z čerstvej zeleniny

Grlovaná zelenina

Zemiakový šalát

Postup:

Do každého kuracieho filetu si po oboch stranách narežeme hlbšie drážky.

Dôkladne osolíme.

 

 

Ošúpeme a očistíme si cesnak.

Nakrájame ho na tenké plátky.

 

 

Jablká si umyjeme.

Zbavíme jadrovníkov a aj so šupou nakrájame na polovičné plátky.

 

 

Takisto maslo si nakrájame na plátky.

 

 

Keď máme všetko prichystané, začneme do drážok vkladať plátky cesnaku, jablka, masla a potom všetky tri kusy uložíme vedľa seba do zapekacej misy.

 

 

Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20 minút.

Medzitým si v miske pripravíme marinádu.

Vložíme do nej lyžicu džemu a čierne korenie.

A môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti.

Rozmixujeme tyčovým mixérom, potom mäso vyberieme z rúry a potrieme.

 

 

Vložíme naspäť do rúry a necháme piecť ďalších 10 minút na 200 °C.

Nakoniec môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes