Delikátna kuracia „harmonika“ s jablkami a syrom: Neobvyklá kombinácia, ktorá je nesmierne chutná a krásne vyzerá na tanieri!

Vyskúšajte netradičné spojenie chutí a pripravte si kuriacie prsia podľa tohto receptu z youtube tak trochu inak. Vďaka tajnej prísade – jablkám – budú rezne extra šťavnaté a chutné. Jablká sa nepridávajú len kvôli výnimočnej chuti, ale aj preto, že kuracie mäsko sa vďaka nim nevysuší a ostane šťavnaté.

Potrebujeme:

Pre 3 osoby

3 kuracie prsia

2 jablká

6 strúčikov cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g masla

1 PL akéhokoľvek džemu

čierne korenie a soľ podľa chuti

Postup:

Do každého kuracieho filetu si po oboch stranách narežeme hlbšie drážky. Dôkladne osolíme.

Očistíme si cesnak a nakrájame ho na tenké plátky.

Jablká si umyjeme, zbavíme jadrovníkov a aj so šupou nakrájame na polovičné plátky.

Takisto maslo si nakrájame na plátky.

Keď máme všetko prichystané, začneme do drážok vkladať plátky cesnaku, jablka, masla a potom všetky tri kusy uložíme vedľa seba do zapekacej misy.

Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20 minút.

Medzitým si v miske pripravíme marinádu. Vložíme do nej lyžicu džemu, čierne korenie a môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti. Rozmixujeme tyčovým mixérom, potom mäso vyberieme z rúry a potrieme.

Vložíme naspäť do rúry a necháme piecť ďalších 10 minút na 200 °C. Nakoniec môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!