Domáca varená kuracia šunka sa pripravuje na počudovanie veľmi jednoducho a na jej výrobu podľa tohto receptu z youtube potrebujete len mäso, soľ a koreniny.
Vďaka tomu, že neobsahuje žiadne zbytočné pridané látky, je oveľa zdravšia, ako tá z obchodov a navyše je aj chutnejšia!
Potrebujeme:
650 g kuracích pŕs
600 g kuracích vykostených stehien
soľ
čierne mleté korenie
mletý koriander
sušený cesnak
Postup:
Kuracie prsia si umyjeme, najskôr nakrájame na tenké prúžky a potom ešte nasekáme najemno.
S vykostenými stehnami spravíme to isté, čiže ich takisto ako prsia najskôr nakrájame na tenké prúžky.
Potom posekáme najemno.
Obe mäsové masy preložíme do jenskej misy.
Osolíme a postupne zalejeme ľadovou vodou (vo vode necháme rozpustiť pár kociek ľadu).
Dobre premiešame, uhladíme, prikryjeme potravinárskou fóliou.
Odložíme na 2 – 3 hodiny do chladničky.
Po uplynutí tejto doby mäso vyberieme z chladničky.
Pridáme mleté čierne korenie, mletý koriander, sušený cesnak a dobre premiešame.
Potom hmotu rozdelíme na dve časti, rozložíme a vyformujeme do valca na potravinársku fóliu.
Zabalíme ako cukrík a potom previažeme.
Takto pripravené vložíme do hrnca s horúcou vodou a varíme – ale pozor, voda by nemala vrieť!
Varíme 1 hodinu pri teplote 80 °C.
Potom šunku vyberieme a necháme ju v ľadovej vode úplne vychladnúť.
Osušíme papierovými utierkami, zabalíme do potravinárskej fólie.
Necháme stáť aspoň 1 deň v chladničke.
Hotovo.
Teraz stačí už len nakrájať a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!