plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátna domáca šunka: Pripravíte si ju veľmi jednoducho z kuracích pŕs a je lepšia, ako akákoľvek šunka z obchodu!

Domáca varená kuracia šunka sa pripravuje na počudovanie veľmi jednoducho a na jej výrobu podľa tohto receptu z youtube potrebujete len mäso, soľ a koreniny.

Vďaka tomu, že neobsahuje žiadne zbytočné pridané látky, je oveľa zdravšia, ako tá z obchodov a navyše je aj chutnejšia!

Potrebujeme:

650 g kuracích pŕs

600 g kuracích vykostených stehien

soľ

čierne mleté korenie

mletý koriander

sušený cesnak

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, najskôr nakrájame na tenké prúžky a potom ešte nasekáme najemno.

 

S vykostenými stehnami spravíme to isté, čiže ich takisto ako prsia najskôr nakrájame na tenké prúžky.

Potom posekáme najemno.

Obe mäsové masy preložíme do jenskej misy.

Osolíme a postupne zalejeme ľadovou vodou (vo vode necháme rozpustiť pár kociek ľadu).

Dobre premiešame, uhladíme, prikryjeme potravinárskou fóliou.

Odložíme na 2 – 3 hodiny do chladničky. 

Po uplynutí tejto doby mäso vyberieme z chladničky.

Pridáme mleté čierne korenie, mletý koriander, sušený cesnak a dobre premiešame. 

Potom hmotu rozdelíme na dve časti, rozložíme a vyformujeme do valca na potravinársku fóliu.

Zabalíme ako cukrík a potom previažeme.

 

Takto pripravené vložíme do hrnca s horúcou vodou a varíme – ale pozor, voda by nemala vrieť!

Varíme 1 hodinu pri teplote 80 °C. 

Potom šunku vyberieme a necháme ju v ľadovej vode úplne vychladnúť. 

Osušíme papierovými utierkami, zabalíme do potravinárskej fólie.

Necháme stáť aspoň 1 deň v chladničke. 

Hotovo.

Teraz stačí už len nakrájať a môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

 

VIDEOPOSTUP

Najlepšie recepty na dnes