Chystáte jarnú grilovačku? S našim receptom ju premeníte na skutočný zážitok pre každého zúčastneného. Prinášame vám skvelý tip na prípravu originálnych karbonátok ukrytých v chrumkavom slaninovom kabáte. Hotový orchester pre chuťové bunky!
Potrebujeme:
2 cibule
400 g mletého hovädzieho masa
¼ šálky nakrájanej cibule
¼ šálky nasekanej petržlenovej vňate
¼ šálky nakrájaných húb
1 lyžica hnedého cukru
1 lyžica pikantného kečupu
1 lyžička sójovej omáčky
1 lyžička worcesterskej omáčky
Balenie slaniny nakrájanej na plátky
1/4 šálky strúhanky
Postup:
Cibuľu očistíme a vonkajšiu časť oddelíme. Vnútro nakrájame na kocky.
Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso s petržlenom, cukrom, hubami, strúhankou, worcesterskou, sójovou omáčkou, nakrájanou cibuľou a pikantným kečupom. Osolíme a okoreníme a podľa chuti.
Zmes vtlačíme do dvoch častí cibule.
Obalíme plátkami slaninky a upevníme pomocou drevených špajlí tak, aby sa cibuľové guľky nerozpadli.
Preložíme na gril a grilujeme cca 40 min, potom guľky natrieme BBQ omáčkou a necháme na grile zapiecť ešte 5 minút.
Tu je náš chutný výsledok!
Poznámka: V rúre pečieme pri teplote 220 stupňov.
Zdroj: littlethings