Delikatesa z grilu: Cibuľovo-slaninové mäsové bomby

Chystáte jarnú grilovačku? S našim receptom ju premeníte na skutočný zážitok pre každého zúčastneného. Prinášame vám skvelý tip na prípravu originálnych karbonátok ukrytých v chrumkavom slaninovom kabáte. Hotový orchester pre chuťové bunky!

Chystáte jarnú grilovačku? S našim receptom ju premeníte na skutočný zážitok pre každého zúčastneného. Prinášame vám  skvelý tip na prípravu originálnych karbonátok ukrytých v chrumkavom slaninovom kabáte. Hotový orchester pre chuťové bunky!

Potrebujeme:

2 cibule

400 g mletého hovädzieho masa

¼ šálky nakrájanej cibule

¼ šálky nasekanej petržlenovej vňate

¼ šálky nakrájaných húb

...

1 lyžica hnedého cukru

1 lyžica pikantného kečupu

1 lyžička sójovej omáčky

1 lyžička worcesterskej omáčky

Balenie slaniny nakrájanej na plátky

1/4 šálky strúhanky

Barbecue omáčku

Postup:

To start making these tasty BBQ meatball onion bombs, preheat your oven to 425 °F.

Cibuľu očistíme a vonkajšiu časť oddelíme. Vnútro nakrájame na kocky.

Cut off the tops and bottoms of the onions and remove the exterior skin. Cut the onion in half and peel the layers apart, keeping the biggest layers to stuff with meat.

Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso s petržlenom, cukrom, hubami, strúhankou, worcesterskou, sójovou omáčkou, nakrájanou cibuľou a pikantným kečupom. Osolíme a okoreníme a podľa chuti.

Setting the onion layers aside, mix the ground beef, diced onion, parsley, mushroom, brown sugar, condiments, and bread crumbs in a large mixing bowl by hand.

Zmes vtlačíme do dvoch častí cibule.

Place a handful of the meatloaf mixture inside two of the onion layer pieces.

Obalíme plátkami slaninky a upevníme pomocou drevených špajlí tak, aby sa cibuľové guľky nerozpadli.

Wrap the onion meatballs in bacon, using three slices per ball. Secure the bacon with toothpicks to keep it from unraveling during cooking.

Preložíme na gril a grilujeme cca 40 min, potom guľky natrieme BBQ omáčkou a necháme na grile zapiecť ešte 5 minút.

Bake in a dish at 425 °F for 40 minutes. Cover the balls in BBQ sauce and bake for an additional 5 minutes.

Tu je náš chutný výsledok!

The result will be the perfect addition to your summer party — a bacon meatball onion bomb that is both sweet and savory!

Poznámka: V rúre pečieme pri teplote 220 stupňov.

Zdroj: littlethings