plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikatesa z jednej panvice: Šťavnaté kuracie kúsky s hubami a brokolicou!

Vynikajúce, rýchle a dokonale vyvážené jedlo, ktoré spája exotické chute v úžasnej harmónií. A čo je najlepšie, jeho príprava nie je ani trochu zložitá.

Vynikajúce, rýchle a dokonale vyvážené jedlo, ktoré spája exotické chute v úžasnej harmónií. Vyskúšajte spojenie lahodného kuriaceho mäska s brokolicou, hubami a exotickou omáčkou. Navyše, túto pochúťku pripravíte len na jednej panvici.

Tajomstvom fantastickej chuti je ukryté v príprave všetkých surovín v rovnakom výpeku, ktorý je základom je základom vynikajúcej omáčky.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

250 g šampiónov nakrájaných na kúsky

3 strúčiky cesnaku

2 lyžičky sezamového oleja (ak nemáme, použijeme sezamové semienka)

3 lyžice slnečnicového oleja

1 lyžicu hnedého cukru

500 g surovej brokolice rozdelenej na malé ružice

1 lyžicu zázvoru nakrájaného nadrobno

1 šálku kuracieho alebo zeleninového vývaru

¼ šálky hladkej múky

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

V hlbokej panvice zahrejeme 1 lyžicu slnečnicového oleja a pridáme kuracie prsia nakrájané na kúsky. Ochutíme soľou a korením a smažíme dozlatista (15-20 minút).

Kuracie kúsky vyberieme a na rovnakej panvici zahrejeme ďalšiu lyžicu oleja a orestujeme huby. Keď huby zmäknúpridáme brokolicu a pod pokrievkou restujeme na miernom plameni, kým brokolica nezmäkne.

Huby s brokolicou vyberieme a na tej istej panvici zahrejeme poslednú lyžicu slnečnicového oleja, pridáme nasekaný cesnak, zázvor a krátko opražíme. Pridáme sezamový olej (alebo semienka), cukor, vývar a múku – múku dobre rozmiešame. Potom opäť pridáme kuracie mäso a zeleninu. Všetko spolu ešte pár minút povaríme za stáleho miešania. Môžeme okamžite podávať s ryžou alebo inou prílohou podľa chuti.

Najlepšie recepty na dnes