plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne chutný cviklový šalát: Je taký lahodný, že by som ho jedla aj každý deň!

Pre všetkých milovníkov cvikle máme dnes recept na vynikajúci cviklový šalát. 

Najlepšie chutí s čerstvým chlebíkom a je to naozaj dobrota.

Presvedčte sa sami!

 

 

Nechajte sa inšpirovať týmto skvelým receptom z youtube.

Potrebujeme:

1 cibuľu

olivový olej

2 strúčiky cesnaku

3 – 4 ks varenej alebo pečenej cvikle

4 – 5 nakladaných uhoriek

4 vajíčka

200 ml slnečnicového oleja

80 – 90 ml mlieka

soľ

čierne mleté korenie

1 ČL horčice

1 ČL citrónovej šťavy

Postup:

 

 

Ako prvé si uvaríme vajíčka natvrdo.

Cibuľu si očistíme, nakrájame na prúžky.

Osmažíme na panvici s trochou oleja. 

 

 

Cesnak si nasekáme nadrobno.

A pridáme k cibuli. 

 

 

Uvarenú alebo upečenú cviklu si ošúpeme.

Nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme do veľkej misy.

 

 

Následne k nej pridáme osmaženú cibuľu s cesnakom.

Pridáme aj pokrájané kyslé uhorky.

Do zmesi pridáme tiež olúpané a na malé kúsky nakrájané vajíčka natvrdo. 

 

 

Olej zmiešame s mliekom a vyšľaháme tyčovým mixérom.

Osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, citrónovú šťavu.

 

 

Znovu mixujeme, kým nevznikne hladká omáčka. 

Omáčku primiešame k ostatným surovinám v mise.

 

 

Na záver ešte posypeme petržlenovou vňaťou, ktorú sme si nasekali nadrobno.

Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes